Tgrt Haber

Bayram sonrası ilk zam, bu geceden itibaren benzin fiyatları değişiyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
03 Temmuz 2023 09:09 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 09:23
Bayram sonrası ilk zam, bu geceden itibaren benzin fiyatları değişiyor

Akaryakıt fiyatları brent petroldeki yukarı hareketler ve dolar kurunun değer kazanmasıyla yeniden değişiyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre bu gece yarısından itibaren benzine zam geliyor. Böylelikle benzin fiyatı 24 liranın üzerine çıkacak.

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklaması sonrası dolar kuru​ 26 liraya kadar yükseldi. Suudi Arabistan’ın üretim kesintisini bir ay daha uzatması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler hem yurt içinde hem de yurt dışında petrol​ ürünlerinde fiyat artışlarına gidilmesine neden oldu. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre benzine bu geceden itibaren büyük bir zam gelecek.

PETROL YILIN İLK YARISINI KAYIPLA KAPATTI

2023’ün ikinci yarısından petrol fiyatları yeni haftaya istikrar kazanarak başladı. Brent petrol varil başına 75 doların üzerinde fiyatlanıyor. Çin’den gelen zayıf ekonomik toparlanmayla beraber ABD'deki resesyon korkuları fiyatlanmaları baskıladı. Rusya ile İran'dan gelen güçlü ihracatın petrol fiyatlarını baskılaması nedeniyle kara maden yılın ilk yarısını kayıpla kapattı. 

SUUDİ ARABİSTAN’IN HAMLESİ FİYATLARI ETKİLEDİ

Öte yandan OPEC​'in fiili lideri Suudi Arabistan​'ın Ağustos ayında tek taraflı günlük 1 milyon varillik üretim kesintisini bir ay daha uzatmasının beklenmesiyle, petrol fiyatları üçüncü çeyrekte destek bulabilir. ABD Enerji Bakanlığı da Stratejik Petrol Rezervini yenilemek için bu hafta daha fazla petrol alımı talep etmeyi planlıyor.

BENZİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

Haziran ayı boyunca hem motorin fiyatlarına hem de benzin fiyatına üst üste zam geldi. Bu ay mazotun fiyatı toplamda 4,37 TL arttı. Benzinin litre fiyatı ise 3,36 TL yükseldi. Bu artışlarla akaryakıt fiyatları iki grupta da ortalama olarak 24 liranın üzerine çıktı. Pazartesi gece yarısı benzini 2 lira 11 kuruş zam gelecek.

Bayram sonrası ilk zam, bu geceden itibaren benzin fiyatları değişiyor  

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 24,01 TL

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 23,84 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,25 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 24,06 TL

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 23,90 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,33 TL

ANKARA

Benzin fiyatı: 24,53 TL

Motorin fiyatı: 24,37 TL

LPG fiyatı: 11,46 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 24,52 TL

Motorin fiyatı: 24,40 TL

LPG fiyatı: 11,32 TL

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...