Tgrt Haber

BBP lideri Destici'den emekliye zam çağrısı: Ocak ayı beklenmesin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ağustos 2023 19:58 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 20:27
BBP lideri Destici'den emekliye zam çağrısı: Ocak ayı beklenmesin

BBP lideri Mustafa Destici, emekliye yapılacak olan zam için bir çağrıda bulundu. Zammın biran evvel yapılması gerektiğini vurgulayan Destici, "Ocak ayı beklenmesin" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklileri ilgilendiren önemli bir çağrıda bulundu. Partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi konuşan Destici, seyyanen zam​ için ocak ayının beklenmemesi gerektiğini belirtti.

"EMEKLİYE BEHEMEHAL ZAM VERİLMELİ"

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Destici, emeklilerin maaş artışı taleplerini dile getirdiklerini belirtti. Genel seçimlerden sonra yurt gezilerinde ve ilçe ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Destici, emekli aylıklarına yılbaşından önce zam yapılması gerektiğini ifade etti. Destici, "Biz ocak ayını beklemeden emeklimize behemehal (ne olursa olsun) bir zam verilmesini, maaş artışlarının yapılmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

VATANDAŞLAR FAHİŞ FİYATTAN ŞİKAYETTİ

Vatandaşların fahiş fiyatlarla ilgili şikayetleri olduğunu söyleyen Destici, fahiş fiyat uygulayanların suç işlediğini söyledi. Destici, "Dalında beş liraya alınan ya da toptancının beş liraya aldığı bir elma eğer markette elli liraya satılıyorsa satanın büyük bir günahı vardır. Elbette vatandaş bunu sormakla da haklıdır. Halkın içindeyiz. Üreticisiyle satıcısıyla ve alıcısıyla beraberiz. Dolayısıyla bunları biz de yaşıyoruz maalesef bu konularda bir mesafe alınabilmiş değil. Burada büyük bir düzensizlik var. Bunun mutlaka önüne geçilmeli ve piyasadaki artışlara dur denilmelidir" ifadelerini kullandı.

"YEREL SEÇİMLER İÇİN HAZIRIZ"

Yaklaşan yerel seçimler​ için Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde kendi adı, amblemi ve adaylarıyla seçime girmeye hazır olduklarını belirten Destici, büyükşehirlerde ittifak yapmak gibi bir durum oluşursa parti kurullarınca değerlendirebileceklerini söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ergüncan13 Ağustos 2023 23:35

Emekli maaşlarına ocak 2024 yılı beklenirse cumhur ittifakı yanına hangi partiyi çekerse çeksin kazanamaz nedenmi bunu soruyu çocuklara sorsalar bilir alım gücü düşen ben mhp li olduğum halde sokaklarda halkın içinde nabız tutan kardeşinizim bütün samiyetimle söylüyorum halk bir noktadan sonra millilik yerlilik milliyetçilik gibi kavramların altını dolduramayan insanları siyasi hayatta görmek istemediklerini söylüyorlar bencede sonuna kadar haklılar şöyle ifade edeyim ekenomik olarak halkı doyuramaz iseniz rahatsızlık duyarlar verilen zamlar milletvekili maaş zamlarına oranla çok füşük milletin vekili ne iş yapıyor seçimden seçimevatandaşın kapısını çalıyor diyorlar vatandaş haklımı evet yani bende sn. Mustafa destici beyin sadece bu söylediği ocak 2024 maaş zamlarını öncesinde 2023 Ağustos Eylül ayında maaşlara acil yansıtmaları taraftarıyım sözümcumhurbaşkanı sn.erdoğana ve sn.Bahçeliye rica ediyorum zamları bir an önce maaşlara yansıtın sonra ben seçimi kaybederiz diye üzülürüm.kılıçdaroğlunun chp sininin Bolu belediyesi başkanı gibi konuşmalar yapıp üzülmek istemem şunuda söylemeden geçmek istemiyorum bu maaşlarla muz cumhuriyetlerinde bile ekmek alamayız veselam .

Sonraki Haber Yükleniyor...