Tgrt Haber

BDDK'dan çalınan kredi kartları için önlem: Temassız kullanımda şifre istenecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Şubat 2023 22:18 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 02:22
BDDK'dan çalınan kredi kartları için önlem: Temassız kullanımda şifre istenecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), koronavirüs salgınından itibaren hayatımıza iyice yerleşen temassız kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken bir karar aldı. BDDK, deprem bölgesindeki yağma ve hırsızlık haberlerinden sonra kredi kartlarının sahipleri dışında kullanılmasını önlemek için şifre şartı getirdi.

Bankacılık​ Düzenleme ve Denetleme Kurumu, temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre​ girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.

BDDK​'den bankalara iletilen yazıda, şunlar kaydedildi:

İLK KULLANIMDA ŞİFRE İSTENECEK

"Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür."

DEPREM SONRASI İLAVE KARARLAR ALMIŞTI

BDDK, 6 Şubat'taki "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla 10 Şubat'ta bölgede yerleşik kişilere yönelik aldığı Kurul kararlarını, resmi internet sitesinde yayımladı. Buna göre, kredi kartlarında uygulanan limite bağlı yüzde 20 ve yüzde 40 oranındaki asgari tutar ayrımı kaldırıldı. Bu kapsamda herhangi bir limit ile ilişkilendirilmeksizin asgari tutar, dönem borcunun yüzde 20'si olarak belirlendi.

Kredi kart limiti tespit edilirken bankalarca dikkate alınan sınırlar yükseltildi. Yeni düzenleme ile bankalarca toplam kart limiti, ilk yıl için ilgilinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşamayacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...