Tgrt Haber

Benzin ve motorin fiyatında indirim beklentisi! 6 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
06 Haziran 2024 08:09 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 08:22
Benzin ve motorin fiyatında indirim beklentisi! 6 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatındaki düşüşün benzin ve motorin fiyatlarına yaklaşık 1 TL'lik indirim olarak yansıması bekleniyor. İşte 6 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma, benzin​ ve motorin​ fiyatlarına doğrudan etki ediyor. Doğal olarak bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı, sorusunun cevabı da merak ediliyor

Brent petrol fiyatları​ ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİN VE MOTORİN FİYATI

Piyasa verileri ışığında Brent petrol fiyatındaki son verilere göre benzin ve motorin fiyatlarında 1 lira civarında indirim bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre,

İstanbul'da motorin litre fiyatı 41. 40 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 40.35 lira satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI  HESAPLAMASI

Türkiye​'de benzin ve motorin fiyatları birtakım veriler ışığında belirleniyor. Akaryakıtın gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı belerleniyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...