Tgrt Haber

Benzin ve motorin fiyatları artınca LPG can simidi olmuştu! Otogaza büyük zam yolda, tarih belli oldu

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Haber Global, TGRT Haber
02 Eylül 2023 10:34 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 11:26
Benzin ve motorin fiyatları artınca LPG can simidi olmuştu! Otogaza büyük zam yolda, tarih belli oldu

ÖTV zammıyla benzin ve motorine gelen fahiş artışlara bir de dövize bağlı zamlar eklenince fiyatlar uçmuştu. Milyonlarca araç sahibi benzin ve motorinde tavan fiyatları görünce LPG’ye koşmuştu. Can simidi olan LPG’ye de büyük zam geliyor. Otogaza 5 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 50 kuruş artış yapılacağı iddia ediliyor.

Akaryakıta ÖTV zammı sonrası benzin​ ve motorin​ zirve fiyatlarını gördü. Bu artışa bir de döviz kaynaklı zamlar eklenince fiyatlar aldı başını gitti. Pek çok araç sahibi artışların ardından can simidi olarak LPG’ye koşmuştu. Akaryakıtta, özellikle de benzin ve motorinde can yakan fiyatlardan LPG​ de nasibini alacak. Otogaza büyük zam geleceği iddia ediliyor.

LPG’YE ZAM YOLDA!

Sektör yetkililerinin aktardığı bilgiye göre, LPG'de 5 Eylül Salı gününden geçerli olmak üzere 1 lira 50 kuruş zam yapılacak.

Zam sonrası LPG İstanbul'un Avrupa Yakası'nda 17 lira 88 kuruşa, Anadolu Yakası'nda 17 lira 43 kuruşa, Ankara'da 17 lira 79 kuruşa, İzmir'de 17 lira 50 kuruşa satılacak.

GÜNCEL AKARYAKIT​ FİYATLARI

LPG İstanbul'un Avrupa Yakası'nda 16 lira 38 kuruşa, Anadolu Yakası'nda 15 lira 93 kuruşa, Ankara'da 16 lira 29 kuruşa, İzmir'de 16 liraya satılıyor.

BENZİNE İKİNCİ İNDİRİM GELMİŞTİ

1 Eylül Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 97 kuruşluk indirim gelmişti.

Kaynak: Haber Global, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdurrrahman 3 Eylül 2023 19:06

Millet lpg gidince onada zam bastırdılar

Vatandaş 2 Eylül 2023 19:40

Yakında benzin ve mazot ile eşitlenir

Sonraki Haber Yükleniyor...