Tgrt Haber

Benzinden sonra motorine de zam göründü! Sektör temsilcileri tarih verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
17 Ocak 2023 09:27 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 10:10
Benzinden sonra motorine de zam göründü! Sektör temsilcileri tarih verdi

Brent petrol fiyatlarında yaşanan artışların ardından benzin fiyatları yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bezine 80 kuruş, bugün ise 67 kuruş zam geldi. Bir süredir motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik yaşanmıyordu. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre salı günü motorine de 1,05 TL zam bekleniyor. Bu zammın pompaya yansıtılması halinde İstanbul’da motorinin fiyatı 23,17 TL olacak.

Çin’deki kapanmaların son bulması ve dolar endeksindeki gerileme nedeniyle dalgalı bir seyir izleyen brent petrol​, geçtiğimiz haftalarda 74 dolar seviyelerine kadar indi. Amerikan ekonomisindeki iyileşmelere bağlı olarak yeniden yükselişe geçen brent petrol 84 dolara kadar yükseldi. Yaşanan fiyat artışları yurt içinde hem benzine hem motorine zam olarak yansıdı.

ÇİN​ RALLİSİ SÜRECEK, PETROL FİYATLARI​ TAVAN YAPACAK

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısındaki olan Çin’nin kısıtlamaların bölümünü ortadan kaldırması ülkede petrol talebinin artmasını sağlarken petrol fiyatlarına etki etti. Uzmanlara göre gelecek günlerde Çin’de sanayi üretimlerinin hızlanması ile petrol talebi patlama yapacak ve brent petrol büyük bir fiyat artışı yaşayacak. 

DOLAR ENDEKSİNDE GERİLEME FİYATLARI DESTEKLEDİ

Fed’in şahin tutumlarından vazgeçeceği ihtimali de petrolün varil fiyatının artmasına etki ediyor. Dolar endeksin 17 Ocak itibari ile 102 seviyelerinde bulunurken, analistler gelecek günlerde dolar daha fazla değer kaybedeceğine dair beklentilerine devam ediyor. 

BENZİNE 67 KURUŞ, MOTORİNE 1,05 TL ZAM

Benzin grubuna geçtiğimiz hafta 80 kuruşluk indirim zam gelmesinin ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere 67 kuruşluk bir zam daha geldi. Böylelikle benzinin İstanbul’da fiyatı 20 lirayı geçerek 20,35 TL oldu. Bir süredir motorin fiyatlarına zam gelmiyordu. Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre, salı gününden itibaren motorine 1,05 TL zam gelmesi bekleniyor. Zammın pompaya yansıması halinde motorin İstanbul’da 23,17 TL, Ankara’da 23,36 TL, İzmir’de 23,47 TL olması bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

•    İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 20,34 TL
•    İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 22.06 TL
•    İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,56 TL 

Avrupa Yakası
•    İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20,35 TL
•    İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 22.06 TL
•    İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10.92 

Ankara
•    Benzin fiyatı: 20,61 TL
•    Motorin fiyatı: 22,27 TL
•    LPG fiyatı: 10,88 TL

İzmir
•    Benzin fiyatı: 20,57 TL
•    Motorin fiyatı: 22,37 TL
•    LPG fiyatı: 10,59 TL

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...