Tgrt Haber

Benzine indirim geldi! İşte güncel akaryakıt fiyatları

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
06 Eylül 2024 09:14 - Güncelleme : 06 Eylül 2024 09:22
Benzine indirim geldi! İşte güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatları haftanın son işlem gününde de 73 doların altındaki seyrine devam ediyor. OPEC tarafından alınan üretim durdurma kararı arz talep dengesizliği yüzünden kritik seviyelerin altına kadar gerileyen petrol fiyatları için destek oldu. Benzine indirim ise dün geceden itibaren pompaya yansıdı. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Çin​ ve ABD’de üretim faaliyetlerindeki yavaşlama petrol talebi​ korkularını artırdı. Petrol fiyatları​ küresel piyasalarda 73 doların altına kadar geriledi. Libya’da bir süredir duran petrol üretiminin yeniden başlaması da fiyatları desteklemedi. Yaşanan gelişmelere bağlı olarak akaryakıt fiyatları yeniden değişti. Dün geceden itibaren benzine indirim pompaya yansıdı.

PETROL FİYATLARI​ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Zayıf küresel talep ve arzın artması endişesiyle petrol fiyatları​ kritik sinyaller veriyor. Petrol sert satışlarla hafta boyunca değer kaybetti. OPEC+'nın dördüncü çeyrek için planlanan ham petrol üretim artışını durdurmaya karar vermesi fiyatları kısa süreli destekledi. 

Ancak, Libya’nın petrol üretimini yeniden başlatması fiyatları aşağı yönlü baskı altına aldı.  EIA verileri, ABD​ ham petrol stoklarının geçen hafta 6,9 milyon varil düştüğünü ortaya koydu. 

Benzine indirim geldi! İşte güncel akaryakıt fiyatları - 1. Resim

İTHALATTA HIZLANMA YOK

StoneX analisti Fawad Razaqzada, “Son verilerin Çin​, Avrupa veya Kuzey Amerika'daki ithalat talebinde herhangi bir hızlanma belirtisi göstermemesi, petrol piyasasının birkaç ay önce beklendiği kadar sıkı olmayacağı bir duruma işaret ediyor “açıklamasını yaptı.

“ALIŞILMADIK DERECEDE ZOR”

Chicago merkezli petrol danışmanlık şirketi “Ritterbusch and Associates” analistleri ise petrol piyasalarına ilişkin değerlendirmelerinde şunları kaydetti:

OPEC+' ın petrol fiyatlandırmasını destekleme kararlılığının, uzun bir süredir OPEC dışı üreticilere karşı devam eden pazar payı kaybıyla sınanması nedeniyle alışılmadık derecede zor bir durumda olduğunu görüyoruz.

Daha düşük bir fiyatlandırma ortamıyla birlikte gelen bu dolaylı gelir kaybı, kilit OPEC üreticileri arasında bütçe gereksinimleri konusunda endişeleri artıracaktır .

Benzine indirim geldi! İşte güncel akaryakıt fiyatları - 2. Resim

BENZİNE İNDİRİM POMPAYA YANSIDI

Küresel piyasalar petrol fiyatlarını izlerken gelişmeler araç sahiplerine yaradı. Benzine 1 lira 83 kuruşluk indirim geldi. Yeni indirim gece yarısından itibaren geçerli olacak. 

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası
Benzin fiyatı: 41,36 TL
Motorin litre fiyatı: 43,16 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 41,48 TL
Motorin litre fiyatı: 43,23 TL

Ankara

Benzin litre fiyatı: 41,79 TL
Motorin litre fiyatı: 43,64 TL

İzmir

Benzin litre fiyatı: 42,24 TL
Motorin litre fiyatı: 44,14 TL

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...