Tgrt Haber

Benzine ve motorine zam geldi: Son 7 gün içinde üçüncü artış pompaya yansıdı

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
02 Haziran 2022 08:47 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 09:08
Benzine ve motorine zam geldi: Son 7 gün içinde üçüncü artış pompaya yansıdı

Akaryakıt fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Benzin ve motorine son 7 gün içinde 3. kez zam geldi. Benzinin litresi son 7 günde toplamda 3,37 TL, motorinin litresi ise 3,86 TL arttı. Saat 00.00’dan itibaren uygulamaya giren zamla motorin 25 TL’yi, benzin 26 TL’yi aştı.

Akaryakıt fiyatları​, Brent petrol​ ve dolar kurunun etkisi altında yükselmeye devam ediyor. Son dönemde peş peşe gelen zamlar sürücülerin zor zamanlar geçirmesine neden oluyor.

Gece yarısından itibaren uygulamaya giren yeni fiyatlarla piyasa bir artış daha gördü. Benzin​ 1 lira 22 kuruş, motorinin 1 lira 49 kuruş zamlandı. En son 28 Mayıs’ta benzin 70 kuruş, motorin​ 97 kuruş zamlanmış, ondan önceki gün de yine benzin 1 TL 45 kuruş motorin 1 TL 38 kuruş arttı.

Benzin ve motorine bir kez daha zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olan akaryakıt fiyatları, son artış ile son 7 gün içinde 4 TL’ye yakın yükseldi.

BENZİN MOTORİN NE KADAR OLDU?

Son zam ile birlikte benzin İstanbul'da 25,02'den 26,24'e Ankara ve İzmir'de 25,13 TL'den 26,35 TL’ye çıktı.

İstanbul'da 24.45 TL fiyatından satılan motorin 25,94 TL'ye yükseldi, Ankara ve İzmir'de de 24,56 TL'den 26,05 TL'ye çıktı.

AB’nin ambargo kararı sonrası hızla yükselen ve daha fazla da yükselmesi beklenen Brent petrol fiyatları ve 16,5 TL’ye yaklaşan dolar kuru​ piyasayı zor durumda bıraktı. Tüm dünya seyahat sezonunun öncesinde bugün yapılacak OPEC toplantısına odaklandı. Toplantıda petrol üretim durumu ana gündemi oluştururken Rusya petrolünün Batı dünyasından dışlanması ve yönünü Çin-Hindistan bölgesine çevirmesi diğer konu maddeleri. Brent petrol fiyatlarının bu çerçevede gördüğü son dalgalanma ve yurt içinde dolar kurunun artışına karşı koyamayan akaryakıt piyasası, vatandaşları yeni arayışlara yöneltti.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'de Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler ekseninde rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamaya, dağıtım firmaları, rekabet ve serbesti çerçevesinde nakliye masrafları, şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler eklenebiliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Suat 2 Haziran 2022 20:57

Rusya 35 dolara petrol satıyor biz avrupa birliği üyesi hayalini kurmaya devam ediyoruz diye 120 dolara petrol alıyoruz neden zam

Kadir 2 Haziran 2022 09:39

Böyle nereye gidecek memleketin hali hergün zam hergün zam milleti isyanami zorluyoruz acaba kaldiramaz hale geldik bu zamlari hergün elimizi yakiyor alacagimiz malzeme hergün boguluyoruz halk olarak

Sonraki Haber Yükleniyor...