Tgrt Haber

Benzine yeni zam: Pompanın başı döndü, iptal edilenin yerine yenisi geliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
26 May 2023 11:08 - Güncelleme : 26 May 2023 11:24
Benzine yeni zam: Pompanın başı döndü, iptal edilenin yerine yenisi geliyor

Akaryakıt fiyatlarında dün geceden bu yana baş döndüren hareketlilik devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren gelmesi beklenen 77 kuruşluk zammın iptal edildiği öğrenildi. Sektör temsilcilerinde alınan bilgilere göre iptal edilen zammın yerine yenisi geliyor.

Çin’de talep patlaması yaşanacağına dair beklentiler ve Rusya ve Suudi Arabistan’dan gelen mesajlar petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Buna bağlı olarak hafta başında  benzin fiyatları yükseldi. Benzine bu geceden itibaren 77 kuruş artması beklenirken zammın iptal edildiği öğrenildi. Ancak yurt dışında ürün fiyatlarında yaşanan artışa bağlı olarak iptal edilen zammın yerine yenisinin geleceği öğrenildi.

RUSYA’DAN PETROL TAHMİNİ

Brent petrol 75 dolar seviyesinin üzerinde hareket etmeye devam ediyor. Fiyatlardaki kısıtlı düşüşte, bir sonraki OPEC+ toplantısı öncesinde Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen çelişkili mesajlar ve güçlenen dolar etkili oldu. Uluslararası basında yer alan haberlere göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, perşembe günü yaptığı açıklamada, OPEC+ grubunun bir sonraki toplantısında yeni bir petrol üretim kesintisi kararına gitmesinin pek muhtemel olmadığını söyledi.

Novak, petrol fiyatlarının varil başına 80 doların biraz üzerinde olacağını ve talebin yaz aylarında artmayı sürdüreceğini tahmin ettiğini belirterek, görevlerinin fiyatları şişirmek değil hem üretici hem de tüketicinin çıkarlarını sağlamak olduğunu vurguladı.

DOLAR ENDEKSİ GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki yükseliş ise dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getiriyor. Bu durum alımların azalmasına ve fiyatların düşmesine yol açıyor. Öte yandan, ABD'de borç limiti krizine ilişkin gelişmeler, yatırımcıların odağında yer almaya devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile borç limiti üzerine birkaç verimli görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatarak, müzakerecilerin de görüşmelere devam ettiğini ve ilerleme kaydedildiğini aktardı.

BENZİNE KAÇ LİRA ZAM GELDİ?

Benzine son olarak 23 Mayıs günü yurt dışındaki gelişmelere bağlı olarak 77 kuruşluk zam geldi. Dün 26 Mayıs'tan itibaren benzinin litre fiyatına 0,75 TL’lik bir zam uygulanacağı öğrenildi. Ancak bu zam iptal edildi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre bu gece yarısı benzin grubuna 43 kuruşluk zam gelecek.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 20,93 TL
Motorin fiyatı: 19,34 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 20,58 TL
Motorin fiyatı: 19,39 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 20,94 TL
Motorin fiyatı: 19,75 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,93 TL
Motorin fiyatı: 19,83 TL

 

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...