Tgrt Haber

Benzine zam iptal edildi, bu gece yenisi geliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 11:31 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 11:36
Benzine zam iptal edildi, bu gece yenisi geliyor

Benzine dün gece yapılması beklenen zam iptal edildi. Sektör temsilcilerinde alınan bilgilere göre, iptal edilen zammın yerine yenisi geliyor.

Petrol piyasalarındaki arz endişeleri ile fiyatların yukarı yönlü hamlesi akaryakıta da zam gelmesine neden oldu. Dün gece yapılması planlanan benzinin litre satış fiyatına 2 liralık zam iptal edildi. Motorinde ise fiyatlar yükselerek değişti. Bu geceden itibaren benzine daha küçük bir zammın geleceği öğrenildi.

KAZANÇLARINI GERİ VERDİ

Brent petrol​ çarşamba günü 82 dolara geriledi. Diğer seanslarda aldığı kazanımları geri verdi. Fed faiz kararı​ nedeniyle piyasalardaki temkinli hareketler riskli varlıklardaki kayıpları destekledi. 

ÇİN TALEBİ DARALACAK

Yatırımcılar ayrıca, son ekonomik verilerin faiz indirimlerine ilişkin hissiyatı daha da olumsuz etkilemesi nedeniyle ABD Merkez Bankası'nın politika kararına hazırlıklı oldu. 
Bunların dışında Çin imalat faaliyetleri ocak ayında üst üste dördüncü ayda da daraldı. Bu durum Çin’de en büyük ham petrol ithalatında talebin daralacağının bir göstergesi olarak ifade edildi. 

Benzine zam iptal edildi, bu gece yenisi geliyor

Petrol fiyatları​ geçen hafta Ürdün-Suriye sınırı yakınındaki ABD birliklerine düzenlenen saldırının ardından Orta Doğu'da daha geniş bir jeopolitik çatışma riskiyle desteklenmeye devam ediyor.

ZAM İPTAL EDİLDİ

Döviz com tarafından aktarılan bilgilere dün gece benzin için önce 2 TL sonra 2,50 TL, olarak belirlenen zam iptal edildi. Daha sonra uluslararası borsalarda bir ara zammı gerektirecek şekilde yükselen fiyatların düşüşü gerekçe gösterilerek zammın geri çekildiği ifade edildi.

MOTORİN FİYATLARI DEĞİŞTİ

Motorinin litre satış fiyatına ise 1 lira 40 kuruş zam geldi. Motorin İstanbul’da 41 liranın üzerine çıktı.

Benzine zam iptal edildi, bu gece yenisi geliyor

BENZİNE ZAM

Öte yandan benzin fiyatlarına yeni bir zam yapılacağı bildirildi. Son olarak benzine 24 Ocak'ta 1 lira 43 kuruş zam geldi. Yeni alınan bilgilere göre, benzin fiyatı için yarından itibaren geçerli olmak üzere 0,95 TL'lik zam bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 38,28 TL
Motorin fiyatı: 41,60 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 38,36 TL
Motorin fiyatı: 41,67 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 39,03 TL
Motorin fiyatı: 42,40 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 39,22 TL
Motorin fiyatı: 42,59 TL

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...