Tgrt Haber

Berberlere zam geldi, tarife baştan aşağıya değişti! Saç sakal tıraşı cep yakıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Ağustos 2023 15:49 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 15:54
Berberlere zam geldi, tarife baştan aşağıya değişti! Saç sakal tıraşı cep yakıyor

Berberlere zam geldi. Bölgeden bölgeye değişen rakamlar sonrasında saç sakal tıraşı da artık cep yakacak. Gelen zammın ardından erkek berberlerin tarifesi neredeyse baştan aşağıya değişti. Çok bilinen eskilerin sözü tersine döndü. Saçı artık sefadan değil cefadan uzatacağız!

Erkeklere kötü haber! Bakımlı olmanın maliyeti arttı. Berberlerin tarifelerine zam​ geldi. Saç kestirmek ve sakal tıraşı olmak artık cep yakacak. İstanbul​'da saç kestirmenin fiyatı ilçelere göre değişirken, tek işlemde en yüksek fiyat​ 500 liraya dayandı.

SADECE SAÇ KESİM 500 LİRAYA KADAR ÇIKTI

İstanbul’da bölgelere göre berber​ fiyatları değişkenlik gösteriyor. 3’üncü sınıf berberlerde saç kesim fiyatı 100 liradan başlarken birinci sınıf berberlerde bu fiyat 500 liraları buluyor. İstanbul için ortalama berber fiyatı ise 150 lira oldu.

EK BAKIM TRAŞ FİYATINI ARTIRIYOR

İstanbul'da saç kesim fiyatları bölgelere göre değişkenlik gösteriyor. Megakentte üç sınıfa ayrılan ve bölgelere dağıtılan tarifeler 100 liradan 500 liraya kadar değişiyor. Üçüncü sınıf berberlerde 100 liradan saç kesimi​ yapılırken ikinci sınıf berberlerde fiyat 300 liraya çıkıyor. Birinci sınıf berberlerin bulunduğu Beşiktaş Nişantaşı Bebek gibi bölgelerde ise bu fiyat 500 liraları buluyor. Bunların yanı sıra ekstra bakım yaptırmakta tıraş fiyatını artırıyor.

“TIRAŞ MALZEMELERİNİN MALİYETLERİ HER HAFTA OYNUYOR”

Her hafta tıraş tarifelerinde artış olduğunu belirten berber Zafer Telek, “Her hafta fiyatlarda bir oynama oluyor. Biz mümkün olduğu kadar fiyat artışlarını müşterilere yansıtmamaya çalışıyoruz. Maliyet fiyatlarından dolayı geçen hafta aldığım ürünü bu hafta aynı fiyata alamıyorum bu yüzden de fiyat farklılıkları her hafta oluyor. Berberler odasının vermiş olduğu bir tarife var biz bu tarifeye uymak zorundayız. Dediğim gibi elimizden geldiğince daha uyguna tıraş yapmaya çalışıyoruz. Saç sakal kesimi İstanbul’da bölgelere göre fiyat farklılıkları gösteriyor. Bulunduğumuz Yenibosna 3’üncü sınıf olarak geçiyor ve buraya uygulanan tarife 120 ile 170 lira arasında değişiyor. Bizde şu anda saç tıraşı 70 lira sakal tıraşını da 40 liradan yapıyoruz. Bunun yanı sıra ekstra bakımlar olduğu zaman tabi fiyatta yükseliyor. Birinci sınıf berberlerde fiyatlar yüksek oluyor. Bunlar Bebek Nişantaşı gibi yerleri kabul edebiliriz. Buralarda fiyatlar 400-500 liraları buluyor. İkinci sınıf berberlerde bu fiyat biraz daha düşüyor 300-400 lira arası üçüncü sınıf berberlerde ise fiyat 120-200 lira arası değişiyor. İdare edebildikleri kadar müşteriler bizi bizde onları idare etmeye çalışıyoruz” dedi.

“MÜŞTERİMİZE UYGUN TARİFE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bölgeler değiştikçe fiyatların artığını belirten Ahmet Çetinkaya, “Saç kesimini 150 liradan yapıyoruz, sakalda işin içine girince toplamda 200 liraya tıraş yapıyoruz. Ortalama 3 ayda bir fiyatlara oda tarafından güncelleme geliyor. Biz bu zamları olabildiğince az uygulamaya çalışıyoruz. Berber salonumda ben yılda 2 kere zam yansıtmaya çalışıyorum. Odanın verdiği tarifeyi olabildiğince insanları yormadan uygulamaya çalışıyoruz. Bahçelievler bölgesi için verilen saç kesim fiyatı 170 lira biz bunun bir tık altı 150 liraya yapıyoruz. Saç sakala ise 230 lira fiyat verildi fakat biz toplamda 200 liraya tıraşımızı yapıyoruz. Ortalama İstanbul’da saç kesimi bölgelerdeki ilçelerden örnek verirsem. Esenyurt için 100 lira Bahçelievler’de 150 lira Etiler’de 200 gibi diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sercan13 Ağustos 2023 20:19

Vergi veriyor musunuz gelir vergisi gelir vergisi,, mutahit kadar para kazanıyor berberler,,vergi yok basit usulde,,bu hükümet bu kafayla fazla yaşamaz

Yasin c13 Ağustos 2023 18:58

Berberler iyice saçmaladı. En son zamlanacak sizken hayırdır ?? Tarağa mı zam geldi yoksa makasa mı ? Kardeşim nedir bu saçmalık berberler odasını da kınıyorum bu arada onlarda bu saçmalığa önderlik ediyorlar

Stajerim mağdurum 13 Ağustos 2023 16:52

Herşeye zam geldi. Böyle devam .

Meto13 Ağustos 2023 15:02

Bunlarda mazot yakiy

Memocan13 Ağustos 2023 13:25

Bu memlekette ilim bilim degersiz, sermeyesi bile olmayan bir berberlik Altın meslek haline gelmiş.

Emekli 13 Ağustos 2023 12:49

Esnaf zam yapıyor EMEKLİ AÇ AÇ AÇ AÇ BAKIYOR.

Leonhakan 13 Ağustos 2023 02:47

Bayan kuaförler ine harcanan para hiç gündem olmuyor 1000/2000 TL

Sonraki Haber Yükleniyor...