Tgrt Haber

Fırıncılar Federasyonu'ndan 'Ekmek 4-5 lira olacak' iddialarına cevap

31 Ocak 2022 14:30
Fırıncılar Federasyonu'ndan 'Ekmek 4-5 lira olacak' iddialarına cevap

Ülke genelinde 200-210 gram ekmeğin fiyatının 3 liradan 5 liraya çıkacağı iddiaları üzerine Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan açıklama geldi. İddiaları yalanlayan Balcı, "gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında ekmek fiyatlarının 3 liradan 5 liraya çıktığı haberleri üzerine Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan açıklama geldi.

Balcı yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak ekmeklerin hala 3 TL'den satıldığını belirtti.

"HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR."

Balcı yaptığı yazılı açıklamada şu ifedelere yer verdi: 

"Bazı basın yayın organlarımızda ekmeğin 4 liradan, 5 liradan satıldığına yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 4 lira, 5 lira gibi bir rakam söz konusu değildir."

BELEDİYELERİ ÇAĞRIDA BULUNDU

Balcı, fırıncılar olarak ocak ayında maliyet artışlarını dikkate alarak ülke genelinde kilogramı 12,5 lira olan ekmeğin fiyatının kilogram bazında 14-15 liranın üzerine çıkmaması yönünde gereken fedakarlığı yaptıklarını belirterek, "Burada, şu noktayı da dikkatlerinize sunmak istiyorum. Merdiven altı ruhsatsız fırınların bir gün daha üretim yapmamaları gerekmektedir. Belediyelerimizi de bu bağlamda göreve davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...