Tgrt Haber

BES'e yeni düzenleme: Sistemden ayrılmayana avantajlı kredi imkanı geliyor

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2022 10:05 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 10:30
BES'e yeni düzenleme: Sistemden ayrılmayana avantajlı kredi imkanı geliyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden (BES) finansman ihtiyaçları nedeniyle ayrılmak isteyen katılımcılar için sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmelerine yönelik düzenleme yapılacak.

Bireysel  Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili yeni bir düzenleme​ yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan 2023 yıllık programda finansman​ ihtiyaçları nedeniyle BES​'teki katılımcıların sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla  kredi çekebilmesi için ‘alacağın devri’ uygulamasının hayata geçirilmesi sağlanacak.

Ortalama fon büyüklüğü, ortalama tüketici kredisi tutarları dikkate alınarak durum analizi ve projeksiyon çalışması yapılacak. Taslak yönetmelik paydaşların görüşleriyle hazırlanacak. Emeklilik şirketleri, bankalar ve katılımcılar arasındaki koordinasyonu sağlamak adına bir altyapı oluşturulacak.

BAKAN NEBATİ SİNYAL VERMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta yeni düzenleme sinyali veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​, "Önümüzdeki dönemde, sistemde yeni düzenlemeleri ve teşvikleri de hayata geçirerek, ülke olarak birikimlerimizi daha da yüksek seviyelere taşıyacağız" demişti.

FON BÜYÜKLÜĞÜ 362 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

Öte yandan BES’te 17 Ekim itibarıyla 14,3 milyon katılımcıya ulaşılırken fon büyüklüğü ise 362 milyar TL ulaştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...