Tgrt Haber

Biden imzayı atacak, borç limitinde anlaşmaya varıldı

03 Haziran 2023 17:21 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 17:24
Biden imzayı atacak, borç limitinde anlaşmaya varıldı

ABD ekonomisinde bir süredir devam eden ve tüm piyasaları tedirgin eden borç limiti anlaşmazlığı çözüldü. ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti yasa tasarısını bugün imzalayacağını duyurdu. Bu hamleyle federal hükümetin temerrüde düşmesinin önüne geçilecek.

ABD’nin resesyona girmesini önlemek ve nakit sıkıntısının önüne geçmek için ABD​ Başkanı Joe Biden​, borç limiti​ yasa tasarısını bugün imzalayacak.  ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray​'ın Oval Ofisi'nden ulusa sesleniş konuşması yaptı. Konuşmasında uzlaşma ve fikir birliğinin 'Amerikan demokrasisinin işleyebilmesinin tek yolu' olduğunu belirtti.

UZUN SÜREN MÜZAKERELER SONUÇ VERDİ

Biden, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun süren müzakerelerin ardından üzerinde anlaşmaya varılan borç limiti yasa tasarısını bugün imzalayacağını duyurdu. Böylece, borç limitinin artırılmasıyla federal hükümetin nakit sıkıntısı çekmesinin ve temerrüde düşmesinin önüne geçilecek. 31.4 trilyon dolarlık borç limitini 1 Ocak 2025'e kadar artıran tasarı Biden'ın imzasının ardından yasalaşacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...