Tgrt Haber

Binance Filistinli kripto varlıklarını dondurmakla suçlanıyordu! Açıklama geldi

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 14:28 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 14:40
Binance Filistinli kripto varlıklarını dondurmakla suçlanıyordu! Açıklama geldi

Noones CEO'su Ray Youssef, Binance'ın İsrailli yetkililerin talimatıyla Filistinli kullanıcılardan para aldığını iddia etmişti. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance'ın, İsrail makamlarının talebi üzerine Filistinli kullanıcıların kripto varlıklarını dondurduğu iddiaları 26 Ağustos'ta ortaya atılmıştı. Binance, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Binance​, eleştirilerle karşı karşıya. Ray Youssef, X hesabından yaptığı paylaşımda, Binance'ın İsrail Savunma Kuvvetleri'nin talebi üzerine Filistinlilerin kripto para​ fonlarına el koyduğunu iddia etmişti. Binance, borsanın İsrail Savunma Kuvvetleri'nin talebi üzerine Filistinli kullanıcıların kripto para fonlarına el koyduğuna dair raporların ortaya çıkmasının ardından incelemeye alındı. Binance CEO'su Richard Teng, sadece yasa dışı fonlara bağlı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapmasının engellendiğini duyurdu.

BINANCE FİLİSTİNLİ KRİPTO VARLIKLARINI DONDURMAKLA SUÇLANIYOR

Noones CEO'su Ray Youssef'in iddiasına göre Binance, İsrailli yetkililerin talimatıyla Filistinli kullanıcılardan para alıyor.

Paxful'un kurucu ortağı ve Noones P2P platformunun CEO'su Ray Youssef tarafından ortaya atılan bu iddia, kripto para borsalarının özerkliği ve kullanıcı gizliliği konusunda endişelere yol açtı.

Youssef, X aracılığıyla Binance'in İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) talebi üzerine tüm Filistinlilerin fonlarına el koyduğunu belirtti.

Binance Filistinli kripto varlıklarını dondurmakla suçlanıyordu! Açıklama geldi - 1. Resim

Youssef, borsanın fonları iade etmeyi ve etkilenen kullanıcıların itirazlarını reddettiğini ekledi. Bu gelişmenin ardından Binance'tan beklenen açıklama geldi.

Binance Filistinli kripto varlıklarını dondurmakla suçlanıyordu! Açıklama geldi - 2. Resim

"YASA DIŞI HESAPLAR" SAVUNMASI

Şirket, İsrail hükümetinin talebi üzerine Filistin​ vatandaşlarının yatırımlarına bloke koyduğu iddialarını yalanladı. Binance CEO'su Richard Teng, sadece yasa dışı fonlara bağlı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapmasının engellendiğini açıkladı.

Binance ayrıca, diğer finansal kuruluşlara benzer şekilde uluslararası kabul görmüş yaptırım mevzuatına uyduğunu vurguladı. Borsa, etkilenen kullanıcı sayısı veya kısıtlamaların zamanlaması hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı.

Filistin, Binance için küçük bir pazar olarak karşımıza çıkıyor. Platform trafiğinin yalnızca yüzde 0,05'ine katkıda bulunuyor. Buna rağmen Filistin'den Binance'e olan trafik Ağustos 2023'ten bu yana yüzde 80'den fazla arttı.

TIGRAN GAMBARYAN İÇİN BASKI ARTIYOR

Bu arada Nijerya'da, şubat ayından beri kara para aklama suçlamasıyla gözaltında tutulan Binance yöneticisi Tigran Gambaryan'ın serbest bırakılması için çağrılar arttı. Yakınlarından gelen bilgilere göre Gambaryan'ın durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor. 34 milyon dolarlık mali suçlamalarla yargılanan Gambaryan, Binance adına yürüttüğü faaliyetlerde kara para aklama, döviz manipülasyonu ve vergi kaçakçılığı iddialarıyla karşı karşıya. Aile çevresinden yapılan açıklamalarda Gambaryan'ın cezaevi koşullarında yeterli tıbbi bakım alamadığı iddia ediliyor.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...