Tgrt Haber

Binance ve FTX anlaşmazlığı kripto paraları vurdu! Binlerce dolarlık zarar var

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2022 12:44 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 14:18
Binance ve FTX anlaşmazlığı kripto paraları vurdu! Binlerce dolarlık zarar var

En değerli kripto paralardan biri olan Bitcoin geçtiğimiz günlerde büyük bir deprem yaşadı. İşlem hacmi bakımından üst sıralarda yer alan kripto para borsası FTX finansal açıdan zor zamanlar yaşıyor. Likidite krizini çözmek için Binance’den mali destek istedi. Gelişmenin ardından Binance CEO'su Zhao ise FTX'i satın almayı hedeflediklerini ilan etti. Ancak kısa sürede bu karardan vazgeçti ve anlaşmadan çekildi. Şirketler arasında yaşanan gerginlik piyasaları vurdu. Bitcoin son zamanların en büyük değer kaybını yaşayarak yüzde 26 oranında geriledi.

Kripto piyasaları Bitcoin​ ile FTX​ arasındaki gelişmelerle sarsıldı. Binance’nın FTX’İ  satın almak istemesi ancak daha sonra vazgeçmesi Bitcoin’de yüzde 26’lara varan değer kaybına neden oldu. Yatırımcı ise gelecek günlerde piyasayı nelerin beklediği merak ediyor. 

ANLAŞMA HAYAL OLDU

Finansal açıdan zor günler geçiren FTX’İn Binance’den yardım istemesi ile başlayan süreçte Binance​ CEO'su Zhao ise FTX'i satın almayı planladıklarını ifade etti. Ancak, daha sonra işlemler için yapılan ve bağlayıcı olmayan anlaşmadan geri çekildi. Yapılan açıklamada Binance’nin finansal raporlarını gözden geçirildiği ve satın alma işleminin gerçekleşmeyeceği ifade edildi. Yapılan açıklamada Açıklamada, "Başlangıçta, umudumuz FTX'in müşterilerinin likidite sağlamaları için desteklenmesiydi, ancak işler bizi kontrolümüzün veya yardım kabiliyetimiz ötesinde" ifadelerine yer verildi. 

SEQUOİA CAPİTAL DE FTX’TEN AYRILIYOR

Tüm yaşananların ardından başka bir gelişme piyasaların yeniden hareketlenmesine neden oldu Dünyanın en büyük girişim sermayesi şirketlerinden olan Sequoia Capital,  FTX’de risklerin sınırlı olduğunu ileri sürerek FTX’de bulunan tüm yatırımlarını çekeceğini ifade etti. Şirketten yapılan yazılı açıklamada üçüncü global büyüme fonunun FTX ve FTX.US'de 150 milyon dolar riski bulunduğunu, bunun fonun toplam taahhüt edilmiş sermayesinin yüzde 3'ünden az olduğunu ilan etti. 

Binance ve FTX anlaşmazlığı kripto paraları vurdu! Binlerce dolarlık zarar var

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ABD’li regülatörler ise mali krizler yaşayan FTX’e soruşturma başlattı. İncelemenin aylar önce başladığı ifade edilirken, soruşturmanın  müşteri varlıklarının ayrı tutulması ve müşterilere karşı pozisyon alınmamasına yönelik menkul kıymet yasalarına uyup uymadığının incelemesi durumlarını kapsadığı bilgisi öğrenildi. 

BITCOIN YÜZDE 26 DEĞER KAYBI YAŞADI

Son bir yıldır büyük bir gerileme kaydeden Bitcoin, 4 gün önce 21 bin doların üzerine kadar çıktı. Koyduğu hedeflerin hiçbirini tutturamayan dijital para, gelişmeler sonrası 15 bin 555 dolara kadar geriledi. Sanal para, şu sıralar 16 bin dolar seviyesinde seyrediyor. Bitcoin en yüksek değerinin yüzde 76 oranında gerisinde yer alıyor. 

Binance ve FTX anlaşmazlığı kripto paraları vurdu! Binlerce dolarlık zarar var

ETHEREUM’DA GERİLEDİ

Diğer yandan işlem hacmi en yüksek ikinci para olan Ethereum ise gerilemeye girdi. Ethereum yüzde 11 oranında düşüş yaşayarak yaklaşık 1166 dolara geriledi. 

SOLANA KAYBEDENLERDEN OLDU

Son dönemlerde yatımcına kaybettiren Solana da 12 dolara kadar düştü. Bir yıl önce yaklaşık 260 dolara kadar çıkmıştı. Sanal para yatırımcısına yüzde 95 gibi yüksek bir oranda kaybettirdi.

MUSK’IN KRİPTO PARASI DÜŞTÜ

Dünyaca ünlü milyarder iş insanı Elon Musk’ın sık sık reklamına yaptığı ve desteklediği Dogecoin de yaşanan olaylar sonrası değer kaybetti. Yüzde 5 değer kaybeden sanal para  0,08140 dolar seviyesine geldi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...