Tgrt Haber

2 milyon 700 bin litre mazot desteği can suyu oldu, çiftçi rahat bir nefes aldı

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Kasım 2023 13:40 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 16:33
2 milyon 700 bin litre mazot desteği can suyu oldu, çiftçi rahat bir nefes aldı

Akaryakıt fiyatlarının tavan yaptığı dönemde çiftçiye gelen destek rahat bir nefes aldırdı. Kocaeli’de tarımsal ürünlerde kalkınmayı sağlamak adına yapılan mazot desteği yüzleri güldürdü. 16 bin çiftçiye toplam 2 milyon 700 bin litre mazot yardımı yapıldı. Kartını alan akaryakıt istasyonuna koştu.

İsrail'in Gazze​'ye saldırıları ve ABD'den gelen veri akışıyla Brent petrol​ fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Artış Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında da dalgalanmalara neden oluyor. Tüm zamanların zirvesine ulaşan piyasa fiyatlarından sadece otomobil kullanıcıları değil, çiftçiler de etkileniyor. 

Olumsuz hava koşulları ve çeşitli hastalıkların mahsule zarar vermesiyle sezon sonu rekolte düşüklüğüyle karşı karşıya kalan üretici girdi maliyetlerini zar zor karşılıyor. Bu durumda devlet desteğinin önemi giderek artıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de tarımsal kalkınmayı sağlamak ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmek hedefiyle çiftçisine destek oldu. Belediye 16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre mazot desteği sağladı.

2 milyon 700 bin litre mazot desteği can suyu oldu, çiftçi rahat bir nefes aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu çiftçiye destek adına dağıtılan mazot kartlarını alan çiftçiler, traktörlerinin depolarını dolduramaya başladı. Çiftçilerin gelir düzeyini arttırmak, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmek hedefiyle gerçekleştirilen projede 16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre mazot veriliyor.

MAZOT DESTEĞİYLE YÜZLER GÜLÜYOR

Traktörüyle Kandıra ilçe merkezindeki petrol istasyonuna mazot almaya gelen çiftçilerden Mustafa Özder, yapılan destek ile ilgili "Böyle bir destekten dolayı Tahir Başkanımıza çok teşekkür ederim. Mazot desteği çiftçiye çok büyük bir katkı sağlıyor. Mazotun sayesinde arazimizi sürüyoruz, ekiyoruz, biçiyoruz" ifadelerini kullandı.

2 milyon 700 bin litre mazot desteği can suyu oldu, çiftçi rahat bir nefes aldı

DESTEK ÇİFTÇİYE CAN SUYU OLDU

Çiftçilerin rahatlıkla tarlalarını sürmeye başladıklarını söyleyen Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, "Bizim için can suyu, tarımda kalabilmemiz için elimizden tutuyor. Kandıralı çiftçiler adına kendisine teşekkür ediyoruz. Üretimimizde zorluklar var. Tahir başkanımızda bu zorlukları çok iyi etüt ettiği için de her zaman yanımızda olmaya devam ediyor. Son üç yılda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tarımsal hibe projelerinin yüzde 80’i Kandıra’ya geliyor. Mazot desteği ise devletin vermiş olduğu Çiftçi Kayıt Sistemime (ÇKS), göre en düşükten yani iki dönümden son limit 40 dönüme kadar devam ediyor. Mazot miktarı 50 litreden 250 litreye kadar çıkıyor. Allah razı olsun bütün çiftçilerimiz çok mutlu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...