Tgrt Haber

Çin Başkonsolosluğu sosyal medyadan duyurdu: Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2023 19:20 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 20:01
Çin Başkonsolosluğu sosyal medyadan duyurdu: Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı

Koronavirüs salgınıyla başlayan çip krizi bütün dünyada sıfır araç sıkıntısına neden olmuştu. Türkiye'de de sıfır araç tedariki konusunda sıkıntı yaşanırken Çinli otomobil şirketinden dikkat çeken bir adım geldi. Çin Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamada, 4 bin sıfır aracın Türkiye'ye doğru yola çıktığını duyuruldu.

Koronavirüs salgınıyla başlayan çip krizi​ bütün dünyada sıfır araç​ sıkıntısına neden olmuştu. Birçok Avrupa devi otomobil firması uzun bir süre sıfır araç üretiminde sıkıntı yaşamış bununla birlikte otomobil fiyatları​ da yükselmeye başladı. Sıfır araç sıkıntısının devam ettiği bu günlerde Çinli otomobil şirketi Chery​'den dikkat çeken bir hamle geldi.

ALMANYA'YI GEÇEREK İKİNCİ SIRAYA YERLEŞTİ

Çin​, 2022 yılında yabancı ülkelere 3 milyon 110 bin araç ihraç etti. İhracatını yüzde 54'ün üzerinde artıran Çin, Almanya'yı geçerek ikinci sıraya yerleşti.

4 BİNE YAKIN OTOMOBİL YOLA ÇIKTI

Çinli şirketlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor. Çinli elektrikli otomobil üreticisi Chery, Türkiye pazarına üç farklı SUV modeliyle yeniden gireceğini açıklamıştı. İlk teslimatlar bahar aylarında yapılacak. Çin Başkonsolosluğu da 4 bine yakın otomobilin Şangay'dan Türkiye'nin Derince limanına doğru yola çıktığını duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...