Tgrt Haber

Geri sayım başladı: Binlerce sözleşmeli memura ek sözleşme müjdesi son virajda

15 Nisan 2022 10:30 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 13:22
Geri sayım başladı: Binlerce sözleşmeli memura ek sözleşme müjdesi son virajda

Kamuda çalışan 530 bin sözleşmeli memurun sorunları 10 Mayıs'ta yapılacak 3600 ek gösterge toplantısında çözülüyor.

Kamuda çalışan binlerce sözleşmeli memurun kadro, ücret, tayin, görevde yükselme sorunu çözülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro çalışmasında yaşanan mağduriyetlerin son bulacağını söyledi. 

Bakan Bilgin, kamuda çalışan sözleşmeli memurları eş durumundan tayin, görevde yükselme, unvan değişikliği sınavlarına girme ve yıllık izinlere devir hakkı verileceğini ifade etti. 

3600 EK GÖSTERGE TOPLANTISI 10 MAYIS’TA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda 10 Mayıs'ta yapılacak 3600 ek gösterge toplantısında sözleşmeli personele yönelik çalışma da ortaya konulacak. Geçen yıl yapılan toplu sözleşmeyle gündeme gelen sözleşmeli personelin kadroya alınması ile birçok sorun da çözülmüş olacak.

39 AYRI STATÜ BULUNUYOR

Sabah'ın haberin göre, Kamuda sözleşmeli 39 ayrı statü bulunuyor. 3600 ek gösterge ile yapılan çalışmayla birlikte sözleşmeli statüler sadeleştirilecek. Memur-Sen sözleşmeli memurların sosyal haklarının normal memurlarla eşitlenmesini istiyor.

Sözleşmeli memurlar, 657 sayılı yasada "devlet işleri memur eliyle yürütülür" hükmü nedeniyle ne kadar tecrübeli olursa olsun, uzun yıllar görev yapsa da imza yetkisi kullanamıyor.

20 yılın üzerinde çalışan ve bütün işleri gözü kapalı yapabilen sözleşmeli memur imzayı bir yılda amir olan genç bir memura imzalatmak durumunda kalıyor. Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte kadroya geçecek donanımlı, tecrübeli sözleşmeli memurların da imza yetkisi olacak.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına giremiyor, kariyer yapamıyor. Yapılacak düzenleme ile bütün bu engeller ortadan kalkacak, yıllık izinleri de bir sonraki yıla devredebilecek.

Geçen yıl sözleşmeli sağlık çalışanların sosyal hakları salgın süreci de dikkate alınarak düzeltildi. Diğer sözleşmeli memurların yaşadığı bu sorunların da ek gösterge düzenlemesiyle birlikte tamamlanması hedefleniyor.

KADRO VE EK GÖSTERGEDE SON RÖTUŞ

Çalışma Bakanı Bilgin, Toplu Sözleşme Kongresi'nde yaptığı açıklamada sözleşmeli personelin kadro hakkına sahip olması için çalıştıklarını, çalışmanın son aşamaya geldiğini duyurdu.

Kamuda sözleşmeli personelin durumunu isteğe bağlı düzenleyerek belli kamu haklarına kavuşturarak çözmek istediklerini belirten Bakan Bilgin, sosyal taraflarla ele alarak çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Bilgin, "Sözleşmelileri de kadrolu haklara sahip çalışanlarla benzer haklara sahip hale getireceğiz ama bunu gönüllülük esasına bağlayacağız.

Kamuda çok fazla sözleşmeli statüsü var, onu sadeleştireceğiz. İsteyenleri kadro haklarına sahip olacak şekilde düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz. Bu konular önümüzde çok önemli ödevlerimiz olarak duruyor" dedi. Sözleşmeli memurlara kadro, ek gösterge çalışmasının Mayıs'ta tamamlanarak Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
3269 sayılı kanun mağdurlarımız kahraman uzman çavuşlarımızda varmıdır acaba ? 16 Nisan 2022 07:48

3269 sayılı kanun mağdurlarımız kahraman uzman çavuşlarımızda varmıdır acaba ?

Rahim ÇEREZ15 Nisan 2022 13:00

Kahraman Uzman Çavuşlar da varmı acaba

Sonraki Haber Yükleniyor...