Tgrt Haber

Birikimini altına yatıran beklesin: İslam Memiş gelecek yıl için rekor seviyeyi verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Temmuz 2023 12:37 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 12:51
Birikimini altına yatıran beklesin: İslam Memiş gelecek yıl için rekor seviyeyi verdi

Merkez Bankası faiz kararı altın fiyatlarında beklenen etkiyi gerçekleştirmedi. Gram altın rekor serisini hafta boyu sürdürürken küresel piyasalarda yükselen ons altından destek aldı. Finans Analisti İslam Memiş gelecek yıl için dudak uçuklatan tahminini açıkladı.

Gram altın​ küresel piyasalarda değerlenen onstan ve dolar​ kurundan aldığı destekle hafta boyu rekor kırarak 1.700 TL’nin üzerine çıktı. Birikimini altına yatıranlar ise sarı metalde yaşanan tüm fiyat hareketlerini takip ediyor. Finans Analisti İslam Memiş​ altın piyasalarını değerlendirdi.

GÖZLER ABD MERKEZ BANKASI'NDA

Ons altın Federal Rezerv’in sıkılaşma döngüsüne ara verdiği umutlarıyla Cuma günü 1.970 dolara kadar yükseldi. Yine de, ABD merkez bankasının bu ay faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Dolar/TL kuru ise 30 TL sınırını zorlamaya devam ediyor. Gram altın​ Kapalıçarşı’da 1.715 TL’den alınıyor.

Birikimini altına yatıran beklesin: İslam Memiş gelecek yıl için rekor seviyeyi verdi

İslam Memiş şunları kaydetti: 

DOLAR DÜŞÜŞKER ALIM FIRSATI OLABİLİR

“Olumlu bir trend beklemiyorum. Dolar tarafında en iyi rakam bugünkü koşullarda 26,60 lira. Düşüşleri de alım fırsatı olarak değerlendirir yatırımcılar. Genel trend yukarı.
Kısa vadede 1800 TL (gram altın) direncini takip edeceğiz. Borsanın altına kıyasla daha yükselişi var. Döviz ve altın şu anda yüksek.

2024’TE 2 BİN TL SEVİYESİNE ÇIKABİLİR

Bir miktar daha yükselecek. Ama kazandırma açısından bence borsadan daha fazla kazandırmaz. Altın uzun vadeli bir yatırım aracı. Altını alan yıllık bazda kazanır.

Şu an 1750 TL'den altın alan 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum.

Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemekte faydalı. Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım. Ciddi bir belirsizlik var.”

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...