Tgrt Haber

BIST 100'den yüzde 8 prim rekoru: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2023 12:53 - Güncelleme : 14 May 2023 13:04
BIST 100'den  yüzde 8 prim rekoru: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

BIST 100 endeksi siyasi hareketliliklere bağlı olarak yüzde 8 prim kazandı. Haftanın son işlem gününe alıcılı başlayan borsa trendini devam ettiremedi. Satışlar yönünü aşağı çevirirken endeks 4.700 bandına kadar geriledi. Bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren hisse senetleri belli oldu.

Yatırımcı rekoru kıran borsa​ seçimlerin yaklaşmasıyla hareketli bir grafik çizdi. Geçtiğimiz hafta Muharrem İnce’nin adaylıktan seçilmesi borsada ralliye neden olurken yüzde 8 prim kazancını sağladı. Yükseliş trendini devam ettiremeyen borsa 4.980 zirvesinden 4.700 bandına kadar geriledi. Buna rağmen haftalık artış yüzde 9 üzerinde değerlendi.

EN ÇOK KAZANDIRAN HİSSELER

Investing’de yer alan habere göre haftanın son işlem gününde Borsa’da hafif negatif seyre rağmen alıcılı hareket ederek en çok kazandıran 5 hisse şu şekilde sıralandı:
•    AVHOL
•    OZRDN
•    IMASM
•    ELITE
•    ALFAS
Cuma günü en çok kazandıran hisseler arasında IMASM, bugün MSCI’nin endeks güncellemesiyle MSCI Global Small Cap Endeksi’ne dahil edilen hisseler arasında. IMASM, son 3 haftada %70 değer kaybının ardından 20 TL bandına kadar geriledi. Bu hafta ise bugün %10’a yakın yükselişle birlikte %13 değer artışıyla düşüş trendine ilk tepkisini verdi.  ALFAS, 3 Mayıs’tan bu yana %35 düşerken dünden bu yana en çok değer kazananlar listesine girerek haftalık kayıplarını geri aldı ve 286 TL’ye kadar bir toparlanma gördü. 

EN KAYBETTİREN HİSSELER BELLİ OLDU

Bugün en çok kaybettiren ilk 5 hisse ise şu şekilde sıralandı:

•    ARSAN
•    CUSAN
•    ULAS
•    KRGYO
•    KRSTL

Günün en aktif hisselerinin başında ISCTR, YKBNK ve AKBNK olarak bankalar yer alırken SISE ve KCHOL, en yüksek işlem hacmine sahip diğer hisseler oldu. 
Sektör bazında bakıldığında son saatte bankalar, %2,5 yükselişle ayakta kalan sektör olurken gıda, finansallar ve perakende ticaret yatay kaldı. Diğer sektörler ise ekside hareket etti. Buna göre bugün en çok düşen sektörlerin başında inşaat, ulaştırma ve mineral ürünleri yer aldı.  Hafta kapanışında yurt dış piyasalarında da karışık bir görünüm söz konusu. Asya endeksleri genel olarak haftayı ekside kapatırken Avrupa endeksleri pozitif kapanışa hazırlanıyor. DXY endeksi bugün toparlanma sinyalleri veriyor. ABD borsaları ise güne hafif satıcılı bir görünümle başladı. Sabah saatlerinde pozitif bir görünüme sahip olan ABD vadelileri de yönünü aşağı çevirdi. 

GÜNCEL BORSA İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...