Tgrt Haber

Bitcoin kritik seviyeyi aştı: Kriptoda ralli devam edecek mi?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 10:53 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 11:02
Bitcoin kritik seviyeyi aştı: Kriptoda ralli devam edecek mi?

Kripto para piyasaları açılan davalarla sarsılması sonrası hızlı bir toparlama trendine girdi. İşlem hacmi en büyük kripto para olan Bitcoin kritik seviye olan 30 bin doları aştı. Uzmanlara göre rallinin devam etmesi için SEC tarafından iyi haberler gelmesi gerekiyor.

Kripto para​ piyasaları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase ve Binance​ gibi borsalar açtığı davaları konuşuyor. Kripto borsaları son zamanların en hareketli günlerini yaşarken bir yandan da ralli devam ediyor. İşlem hacmi en yüksek para olan Bitcoin​ çarşamba günü yüzde 5,5 artışla kritik seviyeye ulaştı.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 81 YÜKSELDİ

Bitcoin Borsa yatırım fonu (ETF) haberleri sonrası nisan ayından bu yana en yüksek seviyelerini test etti. Fiyatların yükselmesinde yatırımcıların alış pozisyonuna geçmesi etkili olurken kripto para BlackRock'ın Bitcoin borsa yatırım fonu oluşturma planıyla art arda üçüncü günde de yükseldi.

Kararlı artışlarına devam eden Bitcoin çarşamba günü en yüksek 29,881 dolara ulaştıktan sonra en son %5,5 artışla 30,755 dolar oldu. Bu oranlarla beraber yılbaşından bu yana yüzde 81 yükseldi. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya,” Yükseliş BlackRock'ın Bitcoin Borsa yatırım fonu başvurusuyla başladı ve şimdi diğerleri takip ediyor" açıklamasını yaptı. 

Bitcoin kritik seviyeyi aştı: Kriptoda ralli devam edecek mi?

Kaynak: TradingView

RALLİ DEVAM EDEBİLİR

Açıklamalarına devam eden Moya, "Bitcoin ivmesi biraz daha sürebilir" ifadesini kullanarak "30 bin dolar ortalarında sürdürülebilir bir ralli hedefi görmek için SEC​'den iyi haberler gelmesi gerekiyor” dedi. 

GÜNCEL KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...