Tgrt Haber

Bitcoin ralliye girdi, 2021'den beri ilk!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
28 Şubat 2024 15:16 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 15:17
Bitcoin ralliye girdi, 2021'den beri ilk!

Kripto para piyasalarındaki yukarı yönlü hareket tüm hızıyla sürüyor. Ralliye giren bitcoin, Kasım 2021’den bu yana ilk defa 59 bin dolar seviyesini test etti.

Kripto paralar yatırımcısına kazandırmaya devam ederken Bitcoin​ iki yıl sonra ilk kez rekor seviyelere ulaştı.

ZİRVESİNİN HALA GERİSİNDE

Bitcoin gün içinde yüzde 3'ün üzerinde artışla 59 bin doların üzerini test ederek Kasım 2021'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi gördü. Dünyada en işlem gören kripto paralardan biri olan Bitcoin, 2021 Kasım’da 69 bin dolar ile tarihi zirvesini gördü. Kripto para son dönemlerde ralliye girmesine rağmen zirve seviyesinin yüzde 17 gerisinde.

DAHA BÜYÜK RALLİLER KAPIDA

VanEck Associates Dijital Varlık Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel kripto paralarla ilgili yaptığı yorumda şunları kaydetti: Dijital altına maruz kalmak isteyen hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların ilgisinin arttığına dair kanıtlar görüyoruz. Tarih, daha da dik ve şiddetli rallilerin kapıda olduğunu gösteriyor.

DÜZELTME KAÇINILMAZ

Yine de bazı analistler rallinin gerilmekte olduğu görüşünde. Singapur'daki OSL SG Pte'nin İşlem Masası Müdürü Stefan von Haenisch, potansiyel bir risk olarak Bitcoin alımlarını finanse etmek için borçlanma maliyetlerinin yükseldiğine işaret etti.

Stefan von Haenisch, "Böylesine agresif bir hareketin ardından bir düzeltme kaçınılmaz görünüyor- fonlama oranları bu kadar yüksek primlerle, uzun vadeliler arasındaki kaldıracın ortadan kalkması an meselesi. Bitcoin'de 50 bin doların ortalarına doğru bir düzeltme şaşırtıcı olmayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...