Tgrt Haber

Bitcoin son 10 ayın zirvesinde: 30 bin doları aştı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
11 Nisan 2023 09:54 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 10:17
Bitcoin son 10 ayın zirvesinde: 30 bin doları aştı

Bir ay önce 20 bin dolar seviyelerinde seyreden kripto para birimi Bitcoin değerlenmeye devam ediyor. Bir haftada yüzde 7,8'in üzerinde değer kazanan Bitcoin, son 10 ayın en yüksek seviyesine çıkarak 30 bin dolara yükseldi.

Kripto para​ piyasaları son haftalarda yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı. En değerli kripto para birimi Bitcoin​, 10 ay aradan sonra yeniden 30 bin doların üstünü gördü. 

CoinGecko verilerine göre; son 24 saatte yüzde 6 değer kazanan Bitcoin'in son bir haftadaki artışı ise yüzde 7,8'e ulaştı. Bitcoin'in piyasada değeri 579,7 millyar dolar düzeyinde bulunuyor.

BİTCOİN NEDEN ARTTI?

Son haftalarda atağa kalkan Bitcoin'deki artışın nedeni merak konusu oldu. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım döngüsünü bankacılık sisteminde yaşanan kriz nedeniyle sona erdireceği beklentisinin, yatırımcıların kripto varlıklara olan talebini artıracağı öngörülünce Bitcoin ve diğer alt coinlerde yükseliş yaşandı.

İkinci en büyük dijital varlık olan Ethereum, 24 saatte yüzde 3,1'lik artışla 1.918 dolardan işlem görüyor. Ethereum'daki haftalık kazanç yüzde 5,9 oldu.

Geçen hafta Elon Musk’un Twitter logosunu değiştirmesi sonrası dalgalanma yaşanan Dogecoin ise yüzde 1,8 artışla 0,084 dolardan işlem gördü. Dogecoin'de son bir haftada yüzde 12,1 düşüş görüldü.

Bir diğer alt coin XRP ise yüzde 4 artışla 0,52 dolar seviyesinde. Haftalık kazanç yüzde 5,3 seviyesinde.

FED FAİZ ARTIRACAK MI?

ABD'de güçlü kalmaya devam eden iş gücü piyasalarının ardından yarın açıklanacak enflasyon verilerinin Fed'in gelecek dönem politika adımlarına ilişkin beklentiler üzerinde etkili olması bekleniyor.

Geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdamın 236 binle beklentilere paralel gelmesiyle Fed'in mayısta da faiz artışlarını sürdüreceğine yönelik fiyatlamalar güçlenmeye devam ediyor. Bankanın 25 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüzde 72 seviyesinde bulunuyor.

Fed'in mayıs sonrasında izleyeceği politikalara ilişkin belirsizlikler güçlü kalmayı sürdürürken, cuma günü JP Morgan, Wells Fargo ve Citibank gibi bankalarla hızlanacak bilanço sezonunun söz konusu beklentilere ilişkin soru işaretlerini azaltabileceği tahmin ediliyor.

Analistler, Fed'in enflasyonla mücadele kapsamında ekonomik aktiviteyi yavaşlatmak istediğini, buna karşın piyasalarda FED'in adımlarının ülke ekonomisinde ani bir durmaya neden olup olmayacağı endişesinin varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...