Tgrt Haber

Kazanç 24 saat sürmedi: Bitcoin ve Ethereum bekleneni veremedi

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber, Bloomberg
07 Haziran 2022 10:42 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 10:48
Kazanç 24 saat sürmedi: Bitcoin ve Ethereum bekleneni veremedi

Bitcoin dünkü yüzde 5’lik kazancını eritti. Yeni, haftaya yükselişle başlayarak umut vadeden kripto paraların lideri yeniden piyasayı kayıp endişesine soktu.

Bitcoin​ uzun bir aranın ardından yükselişe geçerek umut yeşerttikten sonra bir kez daha düştü. Kripto paraların lideri yeniden 29,5 bin dolar altına geriledi.

Kripto veri sağlayıcısı CryptoCompare'den sağlanan bilgilere göre, kripto fonlara genel akış geçen ay pozitife dönmüştü. Rüzgar, haftalık ortalama 66,5 milyon dolarlık giriş ve 49,6 milyon dolarlık çıkış görülen Nisan'dan tersine dönmeye başlamıştı.

SEC​ SORUŞTURMASI CAN SIKTI

Piyasada “ayı sezonu” olarak adlandırılan düşüş ve kayıp trendinin bitmesi beklenirken gelen düşüşün yeni bir aşağı yönlü hareketi tetikleyip tetiklemeyeceği merak edilir oldu. Düşüşte etkili olansa ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) en büyük kripto para​ borsası Binance’in token’ı BNB’ye soruşturma başlatması oldu.

Son dönemde özellikle 44 milyar doların buhar olduğu (kurtarma çalışmaları devam ediyor) LUNA krizinin ardından düzenleyicilerin çalışmalarını yoğunlaştırdığı kripto parada, en büyük alım satım platformuna ait değişken kripto para birimi BNB soruşturması düşüşe yol açtı.

Bloomberg‘de yer alan habere göre SEC, Binance’in ilk faaliyet dönemini mercek altına alarak BNB token’ın 2017’deki satışının “kayıt dışı menkul kıymet satışı” olup olmadığına dair soruşturma başlattı.

Binance​ CEO’su Changpeng Zhao konuyla ilgili bir açıklama yapmazken şirket, ilk açıklamasında, regülatörlerle devam eden görüşmeler üzerine yorum yapmamız uygun olmayacağını belirterek “Yetkililerle iş birliği içerisinde çalışıyoruz ve düzenleyici kurumların belirlediği tüm gereklilikleri yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

ETHEREUM HEDEFTEN UZAKLAŞIYOR

Öte yandan Ethereum’da da düşüş etkisini gösterdi. Altcoin’lerin en büyüğü yeniden 2000 dolar altına geriledi. Bir güncellemeye hazırlanan blok zincir ağı ve kripto para birimi yükseliş hedefleri karşısında son 24 saat içinde yüzde 7’ye yaklaşan bir düşüş daha kaydetti. En yüksek fiyatına ulaştığı 16 Kasım gününden yüzde 64 daha geride bulunan kripto parada yatırımcılar endişelerini çıkış hareketleriyle gösteriyor.

Ethereum’da işlem hacmi son 24 saat içinde yüzde 64’ü aşarken Ethereum zincirindeki en büyük dördüncü kripto finans protokolü olan Lido Finance’ın geliştiricileri düşüş karşısında şirketin yaklaşık 24 bin ETH’lik toplam varlığından 10 binlik kısmını satmayı tartışmaya başladı.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TGRT Haber, Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...