Tgrt Haber

Bitcoin'de iki yıl sonra ilk! Kritik seviyenin üzerine çıktı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
14 Şubat 2024 15:46 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 15:56
Bitcoin'de iki yıl sonra ilk! Kritik seviyenin üzerine çıktı

ABD enflasyon verisi altın piyasaları gibi kripto paraları da etkiledi. Bitcoin’nin piyasa değeri kritik seviyenin üzerine çıktı.

ABD TÜFE​ verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Bitcoin’de kısa süreli geri çekilme yaşandı. Dünyanın en çok işlem gören kripto parası Bitcoin​ yükselişine devam ederek 51 bin doların üzerine çıktı. 

2 YIL SONRA İLK

CoinGecko'nun verilerine göre Bitcoin yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 21’den fazla getiri sağladı. Kripto varlığın piyasa değerini Aralık 2021'den bu yana ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı. Kripto para​ piyasaları TerraUSD sabitkoininin yaklaşık iki yıl önce çökmesinden önceki seviyelere geri döndü.

ETHER YÜZDE 4’ÜN ÜZERİNDE DEĞERLENDİ

Diğer kripto paralarda da benzer etkiler gözlendi. Ether yüzde 4,1 yükselirken Avalanche, Polkadot ve Polygon gibi altkoinler de tırmanışa geçti. Salı günü beklenenden daha sıcak gelen ABD enflasyonu, geçtiğimiz aylarda Bitcoin ETF'lerinin onaylamasıyla ivme kazanan dijital varlık toparlanmasını raydan çıkarmaya yetmedi.

Bitcoin'de iki yıl sonra ilk! Kritik seviyenin üzerine çıktı - 1. Resim

Yine de bazı analistler, teknik sinyallerin ralliye en azından geçici bir süre ara verme riski ile karşı karşıya olunduğunu söylüyor.

GEÇİÇİ DÜŞÜŞ OLASILIĞI VAR

IG Australia Pty'de piyasa analisti olan Tony Sycamore, bir notunda "Bitcoin risk iştahı gece boyunca yaşanan bozulmaya rağmen etkileyici bir direnç gösterdi" ifadesini kullandı. 

Sycamore aynı zamanda, grafik modellerine dayanan bir teknik analizin, 30 bin dolara kadar geçici bir düşüş olasılığına işaret ettiğini de ekledi. Orbit Markets'in kurucu ortağı Caroline Mauron, "Dört ay süren muhteşem bir rallinin ardından, yaklaşan Bitcoin yarılanması hikayeye yön vermeden önce piyasanın burada kısa bir duraklama yapmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...