Tgrt Haber

Blackbursa markasıyla tescillendi! 'Siyah inci’nin hasadı başladı: Fiyatı herkesin yüzünü güldürdü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Eylül 2023 14:19 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 14:30

Bursa’nın marka tarım ürünlerinden siyah incirde hasat, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle başladı. İncir 60 liraya kadar alıcı buluyor.

Vücuttaki toksinlerin atılması ve iç organların sağlığının korunmasına yardımcı olan siyah incir, vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttıran siyah incirin hasadı başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Siyah İncir Hasadı’nı Osmangazi İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nde başlattı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen program öncesi çiftçilerle sohbet eden Başkan Alinur Aktaş’a törende, protokol üyeleri ve sektör temsilcileri de eşlik etti.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, incir hasadının bereketli olmasını diledi. Üretimin güzel gittiğini söyleyen Başkan Aktaş, Bursa’nın bu konudaki avantajını Türkiye’ye duyurmaya çalıştıklarını belirtti. Bursa’nın otomotivde, tekstilde ve diğer alanlarda ciddi altyapıya sahip olduğu ancak aynı zamanda bir tarım şehri de olduğunu ifade etti. Her sene tarım gelirlerinin ve ihracatının artarak devam ettiğini dile getiren Başkan Aktaş, bu konuda şehri ayrıcalıklı kılan konunun da verimli toprakları ve dört mevsimin de yaşanması olduğuna dikkat çekti. 

Bursa'da siyah incirin hasadı başladı. Fiyatlar ise uygun.

BURSA’DA SİYAH İNCİR ÜRETİMİ 30 BİN TON

Bursa’nın siyah incirini ‘Blackbursa’ markasıyla tescilleyerek dünyanın farklı ülkelerindeki marketlerde yer almasını sağladıklarını belirten Başkan Aktaş, bölge tarım kooperatifleri birliği adına alınan coğrafi işaret tescilinin önemine dikkat çekti. 2022 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye’de 350 bin ton incir üretildi. Bursa yaklaşık 30 bin ton siyah incir ile ülke üretiminin yüzde 8’ine yakınını gerçekleştirerek üçüncü sırada yer aldı.

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Savaş Özkan da, ürünlerin bereketli, kazançların bol olmasını temenni etti. Tören sonrasında Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler, bahçe hasadına katılarak siyah incir topladı.

60 LİRAYA KADAR ALICI BULUYOR

Bursa Hikmet Şahin Kent Hali Hal Fiyatları listesinde incirin 60 liraya kadar alıcı bulduğu görüldü. İncirin kalitesine ve konuma göre fiyatı değişiklik gösteriyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...