Tgrt Haber

Borçluya son fırsat! Ödemeyenin hakkı yanacak, Yapılandırma ödemelerinde son gün 4 Ağustos!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT haber
01 Ağustos 2023 17:16 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 17:19
Borçluya son fırsat! Ödemeyenin hakkı yanacak, Yapılandırma ödemelerinde son gün 4 Ağustos!

Yapılandırma borçluları için son fırsat! Ödemeyenin taksiti ve indirimi bozulacak. SGK, yapılandırma ödemelerindeki yoğunluk nedeniyle süreyi uzattı. Milyonlarca borçlu için son tarih 4 Ağustos olarak duyuruldu. Yapılandırmadan faydalanmaya devam etmek için ilk iki taksiti ödemek gerekiyor.

Borcunu yapılandıran milyonlar için son fırsat! Vergi​, prim​ ve trafik cezaları başta olmak üzere kamuya borçlu olan milyonlarca kişi için başlatılan yapılandırmada ödemeler yapılıyor. Son ödeme tarihi işlem yoğunluğu nedeniyle SGK​ tarafından uzatıldı.

YOĞUNLUK ARTTI, SÜRE UZATILDI

SGK’dan yapılandırma​ ödemeleri ile ilgili açıklamada, “son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23:59’a kadar uzatılmıştır.” denildi.

ÖDEME KOLAYLIĞINDAN FAYDALANACAKLAR

 ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte başvuru yapan vatandaşlar için ödeme süresi doluyor. Ana para üzerinden büyük indirim sağlanan yapılandırma uzun taksit olanağı ile vatandaşa nefes aldıracak. Borçlarını yeniden yapılandıranların uygulamadan yararlanabilmesi için ilk iki taksiti ödemesi önem taşıyor.

ÖDEMELER NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr 'den, ​​​​​​​İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

Kaynak: TGRT haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...