Tgrt Haber

Borcunu yapılandıranlar dikkat, süreyi kaçırmayın, taksitler bozulabilir! Vergi affı ödemeleri için son gün 31 Temmuz!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber - Derleme
28 Temmuz 2023 13:50 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 13:56
Borcunu yapılandıranlar dikkat, süreyi kaçırmayın, taksitler bozulabilir! Vergi affı ödemeleri için son gün 31 Temmuz!

Vergi, prim ve trafik cezaları dahil idari cezalarda önemli indirimler sağlayan yapılandırma 3 Temmuz’da sona ermişti. Vergi affı ödemesi olan borçlular için süre daralıyor. Uygulamadan yararlanmaya devam edebilmek için borçluların ilk iki taksitin ödenmesi gerekiyor.

Kamuya olan borçların yapılandırılması için başvuru yapan vatandaşlar için ödeme süresi doluyor. Ana para üzerinden büyük indirim​ sağlanan yapılandırma uzun taksit olanağı ile vatandaşa nefes aldıracak. Borçlarını yeniden yapılandıranların uygulamadan yararlanabilmesi için ilk iki taksiti ödemesi önem taşıyor.

YAPILANDIRMA ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 TEMMUZ

Ödemede son haftaya girildi. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre ise 31 Temmuz Pazartesi günü dolacak.

Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine 31 Temmuz'a kadar yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek. Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor.

Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde, ay sonuna kadar yapılandırılan tutarın tamamının ödenmesi durumunda peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek.

ÖDEYENLER İNDİRİMDEN FAYDALANABİLECEK

Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Yapılandırılan borç, sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutardan yüzde 50 indirim, matrah veya vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergiden (damga vergisi hariç) yüzde 10 indirim devreye alınacak.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

Kaynak: TGRT Haber - Derleme
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet koca 28 Temmuz 2023 16:52

Trafik cezası

Sonraki Haber Yükleniyor...