Tgrt Haber

Borlease Otomotiv’e rekor katılım! Halka arza talep 4,3 milyonu aştı…

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
17 Ekim 2023 17:35 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 17:40
Borlease Otomotiv’e rekor katılım! Halka arza talep 4,3 milyonu aştı…

Şirketler bir bir halka arz çılgınlığına katılmaya devam ediyor. Sahaya çıkanlardan biri de Borlease Otomotiv oldu. “Ayaklarınızı yerden kesiyoruz” sloganı ile gerçekleştirdiği halka arza rekor katılım geldi.

Halka arz çılgınlığı devam ediyor. Şirketler hisselerini halka açarken son zamanlarda yatırımcıdan da büyük ilgi görüyor. Borlease Otomotiv, halka arz sürecinde büyük ilgi gören şirketler arasında yer alıyor.

Borlease Otomotiv AŞ’nin halka arzı​, yaklaşık 4,3 milyonu aşan tarihi talep sayısı ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Uzun dönem (operasyonel) araç kiralama sektörünün güçlü oyuncusu Borlease Otomotiv rekorla tamamladı. Ek satış dahil satışa sunulan 51 milyon 700 bin lira nominal değerli payların tamamı satılırken, toplam halka arz büyüklüğü 1 milyon 307 bin 493 lira olarak gerçekleşti. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) liderliğinde, Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Yatırım Finansman Menkul Değerler’in eş lider olduğu halka arzda bireysel ve kurumsal olmak üzere 4,3 milyon yatırımcı, temettü taahhüdü veren Borlease Otomotiv’e katıldı.

Borlease Otomotiv’e rekor katılım! Halka arza talep 4,3 milyonu aştı…

REKOR KATILIM GERÇEKLEŞTİ 

Talep eden yatırımcı sayısı bakımından 2023 yılının en önemli halka arzı olarak sermaye piyasalarına damga vuran Borlease Otomotiv halka arz kapsamında bireysel yatırımcılardan tahsisatın 2,87 katı, kurumsal yatırımcıların da tahsisatın yaklaşık 10 katı talep iletildi. Borlease Otomotiv halka arzı, rekor kırdığı 4 milyon 301 bin 297 olan katılımcı sayısının yanında, hisse dağıtımının yapıldığı 4 milyon 222 bin 601 yatırımcı sayısı ile de tüm zamanların en fazla yatırımcıya ulaşan halka arzı olma unvanını elde etti.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...