Tgrt Haber

Borsa İstanbul'da Gübretaş depremi, şirketten açıklama geldi

26 Aralık 2023 15:47 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 15:50
Borsa İstanbul'da Gübretaş depremi, şirketten açıklama geldi

Borsa İstanbul’da hisseleri son 7 günde tabanda işlem gören Gübretaş, depremi yaşanıyor. Şirketin hisseleri aralık ayından yüzde 60’a yakın düşerken yapılan açıklamada düşüşler için herhangi bir gerekçe olmadığın ifade edildi.

Gübretaş hisselerindeki düşüşlere yönelik Gübre Fabrikaları'ndan açıklama​ geldi. Bir ayda yüzde 60’a yakın değer kaybeden şirketten yapılan açıklamada düşüşe gerekçe olacak bir durumun olmadığı belirtildi.

ŞUBATTAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYE

Şirketin hisseleri son 7 günde tabandan işlem görerek 172 liraya kadar indi. Gübretaş, 4 Aralık'ta 405 lira ile tarihi zirvesini gördü. Böylelikle hisselerde şubat ayından bu yana en düşük seviye görülmüş oldu.

"DÜŞÜŞ İÇİN GELİŞME BULUNMUYOR"

Şirketten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş​ ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir. 

Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz olağan rutin faaliyetlerine devam etmektedir.

SPK​, GÜBRETAŞ'I REDDETTİ

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), geçen hafta Gübretaş'ın yüzde 300'lük bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu reddetmişti.

 

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...