Tgrt Haber

Borsa İstanbul'da yeni düzenleme devreye giriyor! Pay senetleri, yatırım fonları, gayrimenkul sertifikaları etkilenecek

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
06 Kasım 2023 10:03 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 10:10
Borsa İstanbul'da yeni düzenleme devreye giriyor! Pay senetleri, yatırım fonları, gayrimenkul sertifikaları etkilenecek

Borsa İstanbul’da fiyat adımı ve kotasyon yayılma aralıklarına ilişkin yeni düzenleme devreye girdi. Yapılacak değişiklikler, pay senetleri, gayrimenkul sertifikaları, kira sertifikaları ile yatırım fonlarını etkileyecek. Ayrıca borsa yatırım fonlarına da açılış seansı uygulaması da başlatılacak.

Borsa İstanbul​ fiyat adımı düzenlemesi bugün itibariyle devreye giriyor. Borsa İstanbul AŞ Pay Piyasası Operasyon Direktörlüğü tarafından ağustos ayında yapılan duyuruda fiyat adımı ve kotasyon yayımlama aralıklarında düzenlemeye gidildiği ifade edilmiş, değişiklikler bugün itibariyle devreye alınıyor.

Duyuruda, "Pay Piyasasında işlem gören sermaye piyasası araçlarında gerçekleşen işlemler esnasında uyulması gereken fiyat adımları ile piyasa yapıcıların kotasyon girişlerinde tabi oldukları maksimum kotasyon yayılma aralıkları ve borsa yatırım fonlarının işlem gördükleri seans akışı içerisinde birtakım değişikliklere gidilmiştir." ifadelerine yer verildi.

BORSAYA FON AÇILIŞ SEANSI İLAVE EDİLDİ

Yapılan değişikliğe göre, borsa yatırım fonu işlem sıralarının seans akışı içerisine 09.40-09.56 arası emir toplama ve 09.56 - 10.00 saatleri arasında eşleştirme seanslarından oluşan bir açılış seansı ilave edildi.

UYGULAMA YATIRIM ARAÇLARINI ETKİLEYECEK

Düzenleme​ ile paylar, yeni pay alma hakları, gayrimenkul sertifikaları, sahipliğe dayalı kira sertifikaları, borsa yatırım fonları, gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonları etkilenecek. İşlem sıralarında geçerli olan fiyat adımı uygulaması ile ilgili izlenecek yöntem hazırlanan tablolarla yeniden düzenlendi.

Yapılan düzenlemeyle paylar, yeni pay alma hakları, gayrimenkul sertifikaları ve sahipliğe dayalı kira sertifikaları için fiyat adımları belirlendi.

BANKALAR YATIRIMCIYA MESAJ GÖNDERİYOR

Düzenleme ile seans kapandıktan sonra girilen emirlerin yeni fiyat adımları ile uyumlu olması sağlanacak. Analistler yatırımcının herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması seans kapandıktan sonra veya hafta sonu girilen emirlerin pazartesi sabahı kontrol etmesini öneriyor. Bankalar da müşterilerine mesaj yoluyla değişiklik ile ilgili bilgilendirmede bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...