Tgrt Haber

Borsada Kasım 2002'den beri ilk: Son 21 yılın en büyük yükselişi yaşandı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
13 May 2023 10:00 - Güncelleme : 13 May 2023 10:11
Borsada Kasım 2002'den beri ilk: Son 21 yılın en büyük yükselişi yaşandı

Borsa İstanbul seçimlere kısa bir süre kala son dönemlerin en hareketli günlerini yaşadı. Siyasi gündemdeki hareketlilik borsanın bankacılık sektörü öncülüğünde yüzde 25’in üzerinde yükselmesini sağladı. Bu oran Kasım 2002’den bu yana en hızlı yükseliş olarak kaydedildi.

Türkiye  14 Mayıs Pazar günü 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Geçtiğimiz gün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylık seçilmesi borsada dengeleri alt üst etti. Devam eden süreçte borsa​ yüzde 8 prim kazandı. 

BANKACILIK​ ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜZDE 25 YÜKSELDİ

Borsa İstanbul'da işlem gören bankacılık hisseleri, para politikasında değişim beklentisiyle bu hafta yüzde 25’in üzerinde yükselerek Kasım 2002’den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

KASIM 2002’DEN BU YANA EN İYİ PERFORMANS

Bankacılık endeksi hafta başından bu yana  yüzde 26 artarken bu yükseliş AK Parti’nin yüzde 44 artış sağladığı Kasım 2002’den bu yana en iyi performans olarak açıklandı. Bankacılık hisseleri içerisindeki yükselişe ise CHP’nin hissedarı olduğu Türkiye İş Bankası​ A.Ş. yüzde 33,5’lik artışıyla öncülük etti.

KREDİ RİSK PRİMLERİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Öte yandan Türkiye’nin kredi risk primleri (CDS) de Aralık 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Böylelikle CDS’ler bu hafta 75 baz puan düşerek 477 seviyesine kadar geri çekildi. Türk varlıklarındaki ralli ise cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin dün adaylığı bırakmasının ardından hızlanmıştı. Yatırımcılar, İnce’nin çekilmesinin seçimin birinci turda tamamlanacağına yönelik beklentiyi kuvvetlendirdiğini düşünürken; yabancı yatırımcıların ilgisini temsil eden ve New York’ta işlem gören iShares MSCI Turkey ETF’ye ise hafta boyunca 14 milyon dolar giriş oldu. Bu naki girişi ise Aralık 2021’den bu yana en yüksek sermaye girişini temsil etti.

GÜNCEL BORSA FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...