Tgrt Haber

Borsada rüzgar pozitif esiyor, direnç ve destek seviyeleri belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
07 Şubat 2024 11:36 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 11:52
Borsada rüzgar pozitif esiyor, direnç  ve destek seviyeleri belli oldu

Dış politikadaki gelişmeler sonrasında tarihi seviyelere yaklaşan Borsa İstanbul, yükseliş trendine çarşamba günü de devam etti. Uzmanlar borsadaki olumlu seyrin gelecek günlere taşınmasını bekliyor.

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi yeni güne yüzde 0,48 değer kazancıyla 8.912,11 puanla yeni bir rekor kırdı. 

EN ÇOK DEĞER KAZANAN ENDEKSLER BELLİ OLDU

Bankacılık ve holding endeksindeki artışlar dikkat çekti. Bankacılık endeksi yüzde 0,27 değer kazanırken holding endeksi yüzde 0,44 artış kaydetti.  
Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,10 ile bilişim oldu. Tek kaybettiren sektör yüzde 0,12 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

DEĞER ARTIŞLARI DEVAM ETTİ

Yükseliş hızını üst üste 10’uncu işlem gününe taşıyan borsa dün alıcılı bir seyir izlemeye devam etti.  Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,05 değer kazancıyla 8.869,14 puandan tamamlayarak günlük kapanış rekoru kırdı.

Borsada rüzgar pozitif esiyor, direnç  ve destek seviyeleri belli oldu - 1. Resim

POZİTİF HAVA

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin küresel pay piyasalarda faiz indirimi konusunda temkinli olunması yönündeki yönlendirmeleri fiyatlanmaları etkiledi. 
Buna karşın analistler yoğun bilanço döneminde şirket karlarının beklentilerin üzerinde gelmeye devam etmesiyle pozitif bir seyir izlendiğini söyledi.

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise İngiltere'de konut fiyat endeksi, Almanya'da sanayi üretimi ve ABD'de dış ticaret açığı verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 seviyelerinin direnç, 8.900 ve 8.800 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

A1 Capital tarafından yayımlanan borsa bülteninde artan hacime dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı: 

OLUMLU SEYİR DEVAM EDİYOR

BİST100 endeksinde yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Dün pozitif açılış sonrasında gün içinde satışlar yaşansa da kapanışa doğru tekrar güçlenen alımlar ile toparlanan endeks günü %1.08 değer kazanımı ile 8869.14 seviyesinden tamamladı. 

Borsada rüzgar pozitif esiyor, direnç  ve destek seviyeleri belli oldu - 2. Resim

Artan işlem hacmi desteği ile birlikte gelen alımlarla, bir önceki zirvemiz olan 8562 seviyesinden yukarı yönde uzaklaşan endeksin teknik göstergelerinde pozitif görünüm korunuyor.  Kısa vadeli göstergelerin aşırı alım yani direnç seviyelerinde olması yeni pozisyonlar açısından daha temkinli kalmamıza neden olurken, gelen satışların gün içinde karşılanıyor olmasını olumlu buluyoruz.

İLK DİRENÇ 9 BİN SEVİYESİ

Güne hafif pozitif başlamasın beklediğimiz endekste 9000 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. Bu seviyeye kadar yaşanabilecek gün içi yükseliş denemeleri sonrasında kar satışları görebiliriz. 

Bu nedenle trade amaçlı açılmış olan gün içi pozisyonlar için 9000’e yaklaşan hareketler sonrasında daha temkinli kalınmasını öneriyoruz. Gün içi hareketlerde 8745 seviyesini, kısa vadeli seyir açısından ise 8562‘yi ilk destek noktaları olarak takip edeceğiz. 8562 seviyesinin altına inilmedikçe endekste yaşanabilecek geri çekilmeleri kısa vadeli düzeltme hareketleri olarak değerlendireceğiz.

DESTEK 8745 8562 8400
DİRENÇ 9000 9300 10.000


Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...