Tgrt Haber

Borsaya varlık fonu ayarı! Altın ithalatı geçici olarak durduruldu

14 Şubat 2023 14:05 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 14:18
Borsaya varlık fonu ayarı! Altın ithalatı geçici olarak durduruldu

Depremin ardından yaşanabilecek olumsuzlara karşı çeşitli devlet kurumlar ekonomiye yönelik önlemler aldı. Geçtiğimiz hafta kapatılan ve yarın açılması beklenen borsada manipülasyona karşı Varlık Fonu’nun devreye girmesi kararı alınırken altın ithalatı geçici olarak durduruldu.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından iki günde yüzde 10 değer kaybı yaşayan borsa​ 8 Şubat tarihinde kapatıldı. Borsanın 15 Şubat günü açılıp açılmaması tartışmaları devam ederken ekonomi yönetimi, deprem sonrasında oluşan durumu değerlendirme toplantısında cari açıkta artışın önlenmesi için altın ithalatında geçici durdurma kararı aldı.

BORSADA VARLIK FONU DEVREYE ALINACAK

Borsada manipulatif hareketlerin önlenmesi için Varlık Fonu devreye girecek.Varlık Fonu bünyesindeki fiyat istikrarı fonuna kamu bankaları ve şirketler sermaye koyacak. Bu kaynakla manipulatif hareketler olduğunda borsada hisse alımı gerçekleştirilecek.

OCAK'TA REKOR KIRDI

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası 2023 yılına altın ithalatında rekor kırarak başladı. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre, Ocak ayında altın ithalatı 68 bin 330 kg ile kayıtların tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana en yüksek rakama ulaştı.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...