Tgrt Haber

Böylesi şeytanın aklına gelmez, 1920 TL'ye Mercedes satıyorlar!

06 Temmuz 2023 16:14 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 16:20
Böylesi şeytanın aklına gelmez, 1920 TL'ye Mercedes satıyorlar!

Otomobil piyasasında sular durulmuyor. Şimdi de kafa karıştıran ikinci el araç fiyatları gündemde! Sıfır araç bulamayanların ikinci el araçlara yönelmesiyle eski araçlarda fiyatlar sıfır araçları sollamıştı. Piyasada yaşanan bu garip durum sonrası Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Alınan kararla 1 Ocak 2024'e kadar ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır araçlardan daha pahalıya satılmasını yasaklandı. İlanlara 300 bin liraya kadar ceza uygulanacağını duyan satıcılar ilanlarında ikinci el aracını elden çıkarmak için akıl almaz bir yönteme başvurdu. Otomobillerini sıfır liste fiyatının üzerinde satmak isteyen araç sahipleri, istedikleri fiyatlardan 3 sıfırı sildi.

Araç fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Son aylarda stokçuluk iddiaları ile gündemden düşmeyen otomobil piyasasında araç bulmak zorlaşınca, ikinci el araç​ satıcıları krizi fırsata çevirerek, sıfır araç​ fiyatlarının üzerinde satışlara başlamıştı. Ticaret Bakanlığı​ fırsatçılara “dur” dedi ve piyasadaki fiyat dengesini sağlamak için önemli bir karara imza arttı. Alınan kararla 1 Ocak 2024'e kadar ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır araçlardan daha pahalıya satılmasına yasak getirdi.

İKİNCİ ELDE FİYATLAR RESMEN UÇTU

Sıfır araca ulaşmaktaki zorluk nedeniyle ikinci el araç fiyatları​, sıfır araçları sollamıştı. Bu durum vatandaşların tepkisini çekerken Ticaret Bakanlığı fırsatçılıkla ilgili resmen düğmeye bastı ve rekor cezalar getirdi.

KARARA UYMAYANLARA BÜYÜK CEZA VERİLECEK

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 1 Ocak 2024'e kadar ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır araçlardan daha pahalıya satılması yasaklandı. Karara uymayanlara 300 bin TL para cezası uygulanacağı açıklandı.

TİCARET BAKANLIĞI “DUR” DEDİ VE 1 OCAK'A KADAR...

İkinci el araçların fiyatlarındaki artış bir süredir gündemdeydi. İkinci el araçların sıfırlardan daha yükseğe satılması sonrasında Ticaret Bakanlığı, bugün ikinci el araç ticaretine ilişkin yeni düzenlemeler getirdi. Buna göre ikinci el araçların, 1 Ocak 2024'e kadar üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlaması yapılamayacak. Ticaret Bakanlığının ikinci el araçta yeni düzenlemesi 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek, yönetmeliğe aykırı ilanlara 300 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

Böylesi şeytanın aklına gelmez, 1920 TL'ye Mercedes satıyorlar!

BU YÖNTEM ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEZ

Bakanlığın adımı sonrasında ikinci el aracını sıfır liste fiyatının üzerinde satmak isteyen araç sahipleri, ilanlarından 3 sıfırı sildi.

Böylesi şeytanın aklına gelmez, 1920 TL'ye Mercedes satıyorlar!

2020 MODEL MERCEDES 1920 TL OLUR MU?

Araç satışına aracılık eden e-ticaret sitelerine bakıldığında 2020 model Mercedes marka bir aracın fiyatı ilanda sıfırlar silinerek 1920 lira olarak güncellendi. 

Böylesi şeytanın aklına gelmez, 1920 TL'ye Mercedes satıyorlar!

 

Kaynak: mynet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ercan 6 Temmuz 2023 21:37

Bizim milleetin yanında şeytan bile çırak kalir

Sonraki Haber Yükleniyor...