Tgrt Haber

Brent petrol fiyatı hızlı düştü: Akaryakıt fiyatlarında indirim göründü

15 Mart 2022 15:20 - Güncelleme : 16 Mart 2022 00:44
Brent petrol fiyatı hızlı düştü: Akaryakıt fiyatlarında indirim göründü

Brent petrol fiyatları, Rusya ve Ukrayna krizinin gölgesinde küresel piyasalarda tekrar değişkenlik gösterdi. Yüzde 7'lik oranda düşüş gösteren Brent petrol, 97.18 dolar seviyelerine kadar geriledi. Brent petroldeki düşüş sonrası akaryakıtta tekrar indirim beklentisi oluştu. Peki akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı? İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna krizinin savaşı çıkarması, küresel piyasalarda hareketliliği arttırırken brent petrolün varil fiyatları yatırımcılar tarafından en çok takip edilen araç haline geldi.

8 Mart tarihinde serbest piyasada brent petrol 133 doları vadeli piyasada 140 doları görerek 13,5 yılın zirvesine yükseldi.

Dün günü 106,90 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 14.22 itibarıyla kapanışa göre yüzde 8,52 düşüşle 97,79 dolar oldu.

Aynı anlarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 93,84 dolardan alıcı buldu. Böylece, petrol fiyatları yaklaşık son iki haftanın en düşük seviyelerine geldi.

FİYATLAR DÜŞMEYE BAŞLADI

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler piyasalarda arz endişelerini hafifleterek fiyatları baskılıyor. Çin'in Covid-19 salgını karşısında katı tedbirlere başvurmasının petrol talebinde artışı yavaşlatacağı beklentileri de etkili olurken AB ülkelerinin Rusya'ya petrol konusunda bir kısıtlama getirmemesi ve Rusya'nın da doğal gaz ve petrol ihracatını sürdürmesi nedeniyle fiyatlar düşmeye başladı.

BRENT PETROLDE SON DURUM

Bu gelişmeler çerçevesinde brent petrolün yüzde 7’ye yakın düşüşle 100 doların altında seviyelerini koruduğu aktarıldı. Son gelen bilgilere göre brent petrol fiyatları 97.18 dolar oldu.

Brent petrol fiyatı hızlı düştü: Akaryakıt fiyatlarında indirim göründü

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM BEKLENTİSİ

Brent petroldeki hızlı düşüş sonrası benzin ve motorinde indirim olup olmayacağı merak edildi. 16 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde 93 kuruş indirim yapılacağı aktarılmıştı. Küresel piyasalarda brent petrolün fiyatının yine düşeceği ön görülürken benzin ve motorinde de tekrar indirim bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İndirim öncesinde Ankara'da ortalama 22.90 liradan satılan motorinin litre fiyatı İstanbul'da 22.82 liradan satılıyordu.

Güncel verilere göre İstanbul’da kurşunsuz benzin litresi 20,39 TL, motorin 20,49 TL olarak işlem görüyor. Ankara'da ise kurşunsuz benzin litresi 20,48 TL iken, motorin 20,58 TL olarak göründü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 16 Mart 2022 09:32

Artarken jet yakıtı kullanırlar, düşerken ham. Sizce buradaki mantık nedir. Çok zeki olmaya gerek yok bence.

Gökhan16 Mart 2022 08:37

Bu haberi yapıyorsun düştü birent petrol diosun yükselirken hergün zam açıklayanlar neden indirim aciklamiyo bunun haberini yapın cekmedimi dikkatinizi daha önce bu seviyelerde fiyatlar nasıldı şimdi nasıl lütfen herkezin kanını emdiler sülük gibi.

İsa 15 Mart 2022 22:43

Petrol fiyatları yükselince anında yansitirlar düşünce merasim ile düşürürler petrolyüzde 25 düştü pompada yüzde 10 bile düşmedi

Sonraki Haber Yükleniyor...