Tgrt Haber

Brent petrol fiyatlarında düşüş

08 Temmuz 2016 10:52
Brent petrol fiyatlarında düşüş

ABD Merkez Bankası haziran ayı tutanaklarından sonra dün güne 49 doların üzerinde başlayan Brent petrol yüzde 5,7 gerileyerek 46,13 dolar oldu.

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de dün açıklanan haftalık ham petrol stokları sonrasında yüzde 5,7 gerileyerek 46,13 doları gördü.ABD'de bir önceki hafta 4,05 milyon gerileyen haftalık petrol stokları, geçen hafta 2,22 milyon varil azaldı. Söz konusu verideki azalışın, hem bir önceki haftanın hem de piyasa beklentilerinin altında kalması ise petrol fiyatlarında sert düşüşü beraberinde getirdi. Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası haziran ayı toplantı tutanaklarından sonra dün güne 49 doların üzerinde başlasa da söz konusu gelişmenin etkisiyle 46,13 dolara kadar geriledi. Böylece bir günde yüzde 5,7 değer kaybeden Brent petrolün varil fiyatı, günü de 46,48 dolardan tamamladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...