Tgrt Haber

Petrol fiyatlarında büyük dalgalanma! Pompaya yansıyacak mı?

12 Mart 2022 09:17 - Güncelleme : 12 Mart 2022 12:04
Brent petrol varil fiyatlarında yaşanan dalgalanma nedeniyle pompa fiyatlarında indirim bekleniyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 17’ncı gününe girilirken Brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ediyor. Brent petrol varil fiyatının uluslararası piyasalarda 130 dolara kadar çıkarken güne 110 dolar seviyesine başladı. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve düşüş benzin ve motorinde indirim beklentisi oluşturdu.

Brent petrol varil fiyatlarında yaşanan dalgalanma nedeniyle pompa fiyatlarında indirim bekleniyor.

Rus birliklerinin Ukrayna topraklarına başlatmış olduğu işgal girişiminde 17’nci güne girildi. Bölgeden can kayıpları artarak sürerken çatışma ve bombardıman sesleri eksik olmuyor. İki ülke gerek sahada gerek ise masada ‘zafer’ elde etmek için büyük çaba sarf ediyor. Savaş çıktığından bu yana iki ülkenin Dışişleri Bakanları ilk kez Antalya’da bir araya gelirken görüşmeden ‘barış’ çıkmadı. Rusya’ya yönelik yaptırımlar artarken ABD Başkanı Biden, Rusya’dan doğal gaz ve petrol ithalatını yasakladığını duyurdu.

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR?

ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarının ardından Brent petrol varil fiyatları yükselişe geçti. Brent petrol varil fiyatı 130 dolara kadar yükselirken Antalya’daki zirvenin ardından düşüşe geçti. 109,76’ya kadar düşen varil fiyatı güne yine dalgalı başladı. 12 Mart Cumartesi brent petrol yüzde 3,05 yükselişle 112,67 dolardan işlem görüyor. 

BENZİN FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ

Savaş ve yaptırımlar nedeniyle benzin fiyatları uçuşa geçerken birçok ülkede benzin fiyatlarına zam geldi. Türkiye’de de günlerce süren zamlar 10 Mart’ta da sürürken Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası geçtiğimiz günlerde yaptığı zammı geri çekildiğini duyurdu.

İNDİRİM BEKLENTİSİ OLUŞTU?

Brent petrol fiyatlarındaki önce yükseliş sonra düşüş ise benzin ve mazotun pompa fiyatlarına yansırken 110 dolar seviyelerine kadar çekilmesinin ardından indirim beklentisi oluştu. Yaşanan düşüşün de pompaya yansımayı beklenirken benzin ve motorin fiyatlarında indirim 4 TL'yi bulacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adoş13 Mart 2022 00:15

Petrol fiyetlerı artınca jet hızıyla düşünce kaç gün oldu indirim yok bu ne aşağılık bir kavram

Sonraki Haber Yükleniyor...