Tgrt Haber

Brent petrol ralliye ara verdi, benzine indirim gözüktü

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2023 10:13 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 10:31
Brent petrol ralliye ara verdi, benzine indirim gözüktü

Brent petrolün geçtiğimiz hafta başladığı rallisi bu hafta yerini sakin bir seyre bıraktı. Arz sıkılaşmasıyla beraber ABD’nin Oklahoma sahasında üretim sıkıntısı fiyatları etkiliyor. Bu gelişmelerle beraber benzine 5 Ekim’den geçerli olmak üzere indirim gelecek.

Brent petrolOPEC​ toplantısı öncesinde 91 dolara sabitlendi. Küresel arz sıkışıklığının etkisiyle fiyatlar artarken gözler petrol üreten ülkelerden gelecek haberlere çevrildi. Üst üste zam gelen benzine bu hafta indirim geleceği öğrenildi.

ARZ SIKIŞIKLIĞI DEVAM EDİYOR

Brent ham petrol vadeli işlemleri çarşamba günü, OPEC+ toplantısı öncesinde varil başına 91 dolar civarında sabitlendi. Petrol fiyatları, Suudi Arabistan​ ve Rusya​'nın arz kesintilerini yıl sonuna kadar uzatmasının ardından küresel ham arzın sıkılaşmasıyla desteklenmeye devam etti.  Rusya, fiyatları istikrara kavuşturmak ve iç pazarındaki kıtlığı gidermek amacıyla geçen ay uygulamaya konulan akaryakıt ihracat yasağı için de herhangi bir zaman çerçevesi belirlemedi. 

Brent petrol ralliye ara verdi, benzine indirim gözüktü

PETROL GÖSTERGESİ YÜZDE 2 DÜŞTÜ

ABD'de sektör verileri, ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 4,2 milyon varil düştüğünü ve bu rakamın 92.000 varillik düşüş tahminlerinin çok üzerinde olduğunu gösterdi. Bu arada, güçlü ABD ekonomik verilerinin doları ve Hazine tahvil getirilerini artırması ve riskli varlıklarda satışları tetiklemesi nedeniyle uluslararası petrol göstergesi bu hafta şu ana kadar neredeyse %2 aşağıya indi.

BENZİNE NE KADAR İNDİRİM GELDİ?

Son olarak LPG’ye 70 kuruş zam geldi. İstanbul motorin ve benzinin fiyatı neredeyse 40 liraya dayandı. 5 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere benzinde 2 lira 10 kuruşluk indirim bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 36,61 TL
Motorin fiyatı: 40,06 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 36,66 TL
Motorin fiyatı: 40,12 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 37,26 TL
Motorin fiyatı: 40,68 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 37,36 TL
Motorin fiyatı: 40,84 TL

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...