Tgrt Haber

Brent petrol İstanbul zirvesiyle çakıldı: Yüzde 6'lık düşüş geldi, pompada indirim göründü

29 Mart 2022 16:31 - Güncelleme : 30 Mart 2022 08:16
Brent petrol İstanbul zirvesiyle çakıldı: Yüzde 6'lık düşüş geldi, pompada indirim göründü

Rusya ile Ukrayna savaşıyla rekor kıran Brent petrol fiyatı, İstanbul Dolmabahçe’deki barış görüşmelerinden çıkan sonuç ile geriledi. Gün içinde 111 doları aşan Brent petrolün fiyatı Dolmabahçe’deki tarihi görüşmenin ardından 102 dolara kadar geriledi. Bu düşüşün mazot ve benzin fiyatlarında beklenen indirim geldi. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petrolün varil fiyatı Mart ayının başında 139 dolara çıkarak son 14 yılın rekorunu kırdı. Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş ve Moskova yönetimine alınan ‘yaptırım’ kararları ile birlikte petrol piyasası yükselişe geçti. Başta ABD ve batı ülkelerinin aldığı ‘Rus petrolünü’ yasaklama kararı sonrası Brent petroldeki artış akaryakıt fiyatlarına yansıdı.

PETROL FİYATLARINDA KÖRFEZ VE ÇİN ETKİSİ

Körfez’de Yemenli Husilerin Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine yönelik saldırıları sonrası akaryakıt fiyatları geçtiğimiz hafta tekrar yukarı yönlü seyir etti. Ancak Çin’den gelen koronavirüs vakaları sonrası tekrar yatay seyrine döndü. Dünyanın en çok petrol tüketen ülkelerinden olan Çin’in vakalar nedeniyle ‘kapanma’ kararı ile birlikte petrol piyasaları düşüşe geçti.

‘KISMİ ATEŞKES’ KARARI BRENT PETROLÜ DÜŞÜRDÜ

Petrol piyasalarının dört gözle takip ettiği ‘Rusya ve Ukrayna’ arasındaki barış görüşmeleri Türkiye’nin çabaları ile İstanbul’da yapıldı. Rus ve Ukraynalı heyetlerin müzakereleri ilk kez İstanbul’da yaparken görüşmeler sonrası taraflardan peş peşe açıklama geldi. Rus ve Ukraynalı heyetler tarafından yapılan açıklamada ‘barış’ çıkmasa da ‘kısmi ateşkes kararı Brent petrolün varil fiyatını düşürdü.

BRENT PETROL YÜZDE 5’İN ÜZERİNDE DEĞER KAYBETTİ

Brent petrolün varil fiyatı gün içinde 111 dolar bandında seyir ederken müzakere sonrası adeta çakıldı. Yüzde 5’in üzerinde değer kaybeden Brent petrolün varil fiyatı 102 dolar seviyesine geriledi. Rus ve Ukraynalı heyetler arasındaki görüşmeler yarın da sürmesi beklenirken yaşanan olumlu seyir sonrası akaryakıt fiyatlarında düşüş beklentisi oluşturdu. MOTORİNDE İNDİRİM YAPILACAK Sabah saatlerinde piyasalarda yapılan açıklamada ise Brent petroldeki düşüş sonrası 30 Mart 2022’den geçerli olmak üzere motorine 1,55 lira indirim beklenirken benzinde ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

30 MART AKARYAKIT FİYATLARI

25 Mart gece yarısından itibaren gelen zammın ardından 6 gün sonra motorin fiyatları düştü. Son gelen indirimle birlikte motorin 22 lira seviyesine gerilerken oluşan fiyatlar şöyle;

MOTORİN

  • İstanbul: 22,03
  • Ankara: 22,14
  • İzmir: 22,15

BENZİN

Benzin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişimi yaşanmadı.

  • İstanbul: 19,69
  • Ankara: 19,78
  • İzmir: 19,80

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali hiracal30 Mart 2022 13:48

Hiç düşmez düşerse iki gündür sürer sonra katmerli zam gelir

Ramazam30 Mart 2022 08:27

Enaz 5tl indirim olması lazım şu an

Suleyman30 Mart 2022 07:10

Zam yaparken 3er 4er indirim yaparken 1rer 1rer adaletmi bu

Hasan29 Mart 2022 17:49

Petrol çakılsa ne olacak çakılmasa ne olacak zamlar gerimi aliniyor.petrol yükselince hemen zam düşünce zam geri alınmıyor.bırakın artık toz pembe hayalleri ülke batmış zamlarla ayakta durmaya çalışıyor.

Vatandaş29 Mart 2022 17:28

Bu kadar düşüşün karşılığı 1.55 kuruş mu? Cebiniz doldu taşıyor. Bir de kallavi indirim diye abartılı haber yapıyorlar.

Misafir29 Mart 2022 17:11

En az şu anda 5 TL mazot da indirim olması lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...