Tgrt Haber

Brent petrolü 100 doların altına itecek hamle geldi! Akaryakıtta 5 dolarlık indirim beklentisi

07 Nisan 2022 14:52 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 12:23
Brent petrolü 100 doların altına itecek hamle geldi! Akaryakıtta 5 dolarlık indirim beklentisi

Rusya ile Ukrayna savaşı ile fırlayan Brent petrol fiyatları ABD ve OPEC üyesi ülkelerin piyasaya yedek rezervleri sürme kararı ile 100 doların altını test etti. Uluslararası Enerji Ajansı, petrol fiyatlarını düşürmek için attığı yeni adım sonrasında ise motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisi kuvvetlendi. Peki akaryakıtta indirim olacak mı?

Rusya-Ukrayna savaşı ve jeopolitik riskleri arttıran diğer gelişmeler Brent petrolün varil fiyatında tarihi rekarlara neden oldu. Moskova yönetimine karşı alınan yaptırım kararı ile enerji piyasasında gerginlik yükselirken ABD’nin yedek rezervleri piyasaya sürme kararı OPEC üyesi ülkeleri üretimi arttırma hamlesi, Brent petrolün ateşini düşürdü. Varil fiyatı 100 doların altına gerileyen Brent petroldeki bu düşüşün motorin ve benzin fiyatlarına yansıması beklenirken, son hamle otomobil sahiplerini daha da umutlandırdı. 

ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI’NDAN PETROL HAMLESİ

Mart ayında 139 dolara kadar ulaşan son 2008’den sonra rekor kıran Brent petrolün varil fiyatı, Nisan'da gerilemeye başladı. 7 Nisan itibari ile gün içinde Brent petrolün varil fiyatı 101 dolar seviyesine kadar geriledi. Uluslararası Enerji Ajansı, petrol fiyatlarını düşürmek için yeni bir adım attı. Ajans 120 milyon varil petrolü serbest bırakacak ve bunun yarısını ABD’den diğer yarısını da diğer üyeler karşılayacak. Yapılacak adım ile birlikte akaryakıt fiyatlarında küresel çapta bir indirim yaşanması bekleniyor.

BRENT PETROLDEKİ DÜŞÜŞ KISITLANDI

Yayımlanan haber sonrası Brent petrolün varil fiyatı 100 dolara kadar düştü. Yaklaşık 7 dolarlık bir indirim yaşanırken ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 2 milyon 400 bin varil arttığını duyurması fiyatlardaki düşüşü kısıtladı.

Brent petrolü 100 doların altına itecek hamle geldi! Akaryakıtta 5 dolarlık indirim beklentisi

MOTORİN VE BENZİN FİYATINDA İNDİRİM OLACAK MI?

Brent petroldeki bu düşüş sonrası mozot ve benzin fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Konu ile ilgili sektör temsilcilerinden herhangi bir açıklama yapılmazken düşüşün sürmesi ve Brent petrol fiyatlarında dalgalanmaların son bulması ile birlikte indirimlerin kalıcı hale gelebileceği belirtildi. Sektör kaynaklarına göre, Brent petrolde 104-105 dolardan 100 doların altına gerilemesi benzin ve motorin fiyatında ciddi bir indirim anlamına geliyor. Motorin ve benzine en son 1-2 Nisan tarihlerinde peş peşe indirim yapılmıştı. Bu tarihlerde Brent petrol fiyatı 105 dolar seviyesindeydi. Beklenen indirimin 4-5 dolara karşılık geliyor.  

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul'da motorin litre fiyatı 21 lira 27 kuruştan satılıyor. Benzinin litresi ortalama 19 liradan satılıyor. LPG ise İstanbul'da ortalama 12.11 liradan satılıyor.
  • Ankara’da motorinin litre fiyatı 21 lira 37 kuruştan satılırken benzinin litre fiyatı 19 lira 08 kuruştan alıcı buluyor.
  • İzmir’de motorinin litre fiyatı 21 lira 34 kuruştan satılıyor. Benzinin litresi ise 19 lira 14 kuruştan alıcı buluyor. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet 9 Nisan 2022 04:30

Ülkenin tek gelir kaynağı vatandaştan alınan vergi olunca. İndirim değil bindirim beklemek daha mantıklı bence. UÇUYORUZZZZ.

Murat tuna 8 Nisan 2022 21:38

He he bekleyin..!

Ahmet 7 Nisan 2022 20:24

Nedense ne kadrda inse turkiyede aynı seviyede

Sonraki Haber Yükleniyor...