Tgrt Haber

BTC Fiyatı Ne Kadar? 2023 BTC Fiyatı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2023 17:31 - Güncelleme : 05 May 2023 08:28
BTC Fiyatı Ne Kadar? 2023 BTC Fiyatı

Uzun zamandır gündem olmayan Bitcoin fiyatlarında son durum ne? BTC Fiyatı Ne Kadar? Dünya üzerinde milyonlarca yatırımcısı olan Bitcoin, son dönemlerde dalgalı fiyat hareketleriyle yakından takip ediliyor. Son 24 saatte ibreyi yukarıya çeviren lider kripto para birimi Bitcoin, yüzde 8,0 değer kazanarak psikolojik eşik olarak kabul edilen 28.000 doların üzerine çıktı.

BTC fiyatında oluşan hareketler piyasalarda dikkatle takip ediliyor. Yatırımcıları endişelendiren düşüş yönünü tekrar yukarı doğru çeviren lider kripto paranın son 24 saat içinde yaklaşık olarak %8,0 değer kazandığı görülebilir. Psikolojik eşik olarak kabul edilen 28.000 doların üzerine çıkan 2023 Bitcoin​ fiyatı şu anda 29.000 dolar civarında olan fiyatıyla yatırımcılarının yüzünü güldürüyor.

KAYIPLARI TELAFİ EDİYOR

Bu hızlı yükseliş ile birlikte son bir haftadır yaşanan değer kaybının önemli bir bölümünü telafi etti. ABD bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların artması ve First Republic Bank’ın 100 milyon dolarlık kaybını ilk çeyrek sunumunda açıklamasının ardından Bitcoin yükselişi başladı.ABD Merkez Bankasının (FED) faiz artırmasına dair beklentiler karşısında Bitcoin fiyatında aşağı yönlü bir inme ortaya çıkmıştı. Buna karşın bankacılık sektöründe oluşan likidite sıkıntıları karşısından faizlerin yükselmesinin zor olabileceği görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Bu görüşün ağırlık kazanması ile birlikte öncü kripto para​ yaşadığı kayıpları telafi etmeye başladı ve yönünü tekrar 30.000 seviyesine doğru çevirdi. BTC bu seviyeyi en son nisan ayının ortasında görmüştü. Bu seviyede tutunamamış ve geçtiğimiz bir hafta boyunca düşüş yaşamıştı.

BTC FİYATI NE KADAR? NEREDEN TAKİP EDİLİR?

Bitcoin fiyatı ne kadar araştırıldığında kişilerin önüne birtakım detaylar çıkabilmektedir. Bitcoin fiyatının artmasını sağlayan günümüzde yaşanan ABD bankacılık krizinin bir benzeri 2008 yılında da yaşanmıştı. Tüm dünyayı saran büyük kriz sırasında Satoshi Nakamoto adlı anonim kullanıcı ya da kullanıcılar tarafından Bitcoin, elektronik para olarak geliştirildi. O tarihlerde dijital devrim olarak kabul edilen Bitcoin, hiçbir merkezi yönetime bağlı değildir. Bu sayede dünyanın diğer ucuna dahi para anında gönderilebilir ve maliyeti de oldukça düşüktür. Fiziki varlığı olmayan kripto paranın 2009 yılında çıktıktan sonra gördüğü ilgi gün geçtikçe artmaya başladı.

Bitcoin fiyatı ilk çıktığında 1 doların altındaydı. Fiyatında inişler ve çıkışlar olmakla birlikte 2021 yılında 69.000 dolar seviyesini görerek tarihi zirvesini yaptı. Fiyatının daha fazla yükseleceğini düşünenler ise hayal kırıklığı yaşadı. 2022 yılında değerini önemli miktarda kaybetti. 2023 Bitcoin fiyatı için toparlanma yılı olması ile de tekrar ilgiyi üzerinde topladı. 10 ay aradan sonra nisan ayı ortasında tekrar 30.000 dolar seviyesini gördü. Lider kripto paranın fiyat hareketlerini uluslararası kripto para borsalarından takip etmek mümkün oluyor.

BTC FİYATI NE KADAR? BTC GRAFİKLERİ NASIL TAKİP EDİLİR?

Geleceğin parası olarak kabul edilen Bitcoinin gördüğü ilgi karşısında çok sayıda alt coinler de piyasaya çıktı. Bunların hiçbiri ise BTC kadar ilgi görmedi ve Bitcoin hala sektöre liderlik yapmaya devam etmektedir. Yatırımcılar ise fiyat hareketlerinin ne yönde olacağı konusunda uzmanların yaptıkları değerlendirmeleri dikkatle takip etmektedir. Son bir günde önemli miktarda fiyatı artmakla birlikte kıdemli yatırım uzmanı Mark Mobius karamsar bir görüş belirtiyor. Mobius’a göre Bitcoin için 2023 yılı da kayıplarla yaşanacak ve fiyatı 5.000 dolar seviyesinde olacak.

Matrixport analizleri ise Mobius’un tam tersi bir görüşe sahipler. Analistler 2024 nisan ayında yapılacak Bitcoin yarılama hareketine dikkat çekmektedir. Her yarılamadan 12-18 ay öncesinde öncü kripto paranın dip yaptığını ve daha sonra ise yükseliş trendine girdiğini söylemektedir. Onların bu değerlendirmesine göre BTC önümüzdeki yıl nisan ayında 65.000 dolar seviyelerinde olacak. Uzmanların görüşlerinin yanında yatırımcılar kendi analizlerini yapmak için TradingView ya da Coinmarketcap sitelerinde bulunan grafikleri inceleyebilirler. 

2023 BTC FİYATI KAÇ DOLAR OLDU?

2023 Bitcoin fiyatı geçen hafta ve bu haftanın ilk iki gününde düşüş eğiliminde olması ile yeni bir ayı piyasası başlıyor mu endişesi yarattı. Bu endişeyi ortadan kaldıran ise son 24 saatte gösterdiği çıkış yönündeki performansı oldu. Kripto para analistlerinin yatırımcılara en önemli önerisi panik aksiyonların alınmaması oluyor. Günlük ya da birkaç günlük iniş ve çıkışlar karşısında pozisyon alınmamalıdır. Aşağı ya da yukarı hareketin en az iki hafta boyunca devam etmesi ile birlikte fiyat yönü hakkında karar verilebilmektedir. Açık kaynak kodlu yazılımı ile BTC yarı şeffaftır ve yapılan işlemler sansürlenemez. Hala gelişimi devam eden öncü kripto para Binance gibi uluslararası kripto para borsalarından satın alınıyor. 0.00000001 satoshi denilen birimler ile 1 Bitcoin oluşuyor. Bu sayede istendiği sayıda satoshi alınabiliyor. BTC fiyatı yükselecek yönünde görüşlerin yanında düşeceğine dair görüşler de bulunmaktadır. Bundan dolayı da yatırımcıların karar vermekte güçlük yaşadıkları görülmektedir. 

Kaynak: 

https://www.binance.com/tr/price/bitcoin

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...