Tgrt Haber

Bu seviyeden altın alınır mı? İslam Memiş elinde TL olanları uyardı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Ağustos 2023 11:41 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 11:48
Bu seviyeden altın alınır mı? İslam Memiş elinde TL olanları uyardı

Çin ekonomisindeki dalgalanma doların değer kazanmasına neden olurken ons altında hafif düşüş gözlendi. Gram altın ise yeni haftaya ılımlı bir artışla başladı. Finans Analisti İslam Memiş “Bu seviyeden altın alınır mı?” sorusuna cevap verdi.

Gram altın haftanın ilk işlem gününe 1.666 TL seviyelerinde başladı. Ons altın​ ise haftanın ilk gününe 1 dolarlık kayıpla başlayarak 1912 dola seviyesine geriledi. Finans Analisti İslam Memiş​ altın alacaklara önemli tavsiyeler verdi. 

ABD​ VE ÇİN EKONOMİSİ FİYATLANMALARI ZORLAŞTIRDI

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; küresel piyasalar, dünya genelinde devam eden enflasyon ve resesyon endişeleriyle haftaya negatif bir seyirle başlarken, hafta boyunca takip edilecek yoğun makroekonomik veri gündeminin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olması bekleniyor. Pasifik okyanusunun iki yakasında yer alan dünyanın en büyük ekonomileri ABD ve Çin'in ekonomik gidişatına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Bu seviyeden altın alınır mı? İslam Memiş elinde TL olanları uyardı

ÇİN EMLAK SEKTÖRÜ DAR BOĞAZDA

ABD'de açıklanan veriler dolayısıyla enflasyonla mücadelede ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bir faiz artışına daha gidebileceği ihtimali bulunurken, Çin'deki deflasyonist süreçle birlikte gayrimenkul sektöründe büyük oyuncuların temerrüde düşme olasılığı risk algısının artmasına neden oluyor. Analistler, bugün dünya genelinde veri gündeminin sakin olduğunu aktararak, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.930 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

ELİNDE TL OLAN ALTIN ALSIN

Öte yandan İslam Memiş düşen altın fiyatlarına yönelik açıklamalar yaparak altın almak isteyenlere şunları söyledi: "Gram altında 1680 - 1700 bandını dikkate almamız gerektiğini söylemiştim. Kotalar geldiğinde %4'lük bir değer artışı yaşandı. Artık resmi kur ve serbest piyasalar arasında en az 50 liralık fiyat farkı olacak.

Bazen bu fark 80 lira ya da 100 lira da olur. Ekran ile serbest piyasalarda gram altında aynı fiyatı kesinlikle beklemeyin. Bugün elimde TL olsa ben gram altın​ almalı mıyım? Hemen alırdım. 1880 öngörüm hala devam etmekte. 1800 yukarı yönlü kırılınca yeni bir yol haritası belirleyeceğiz. Kendimize. Elinde TL olan bu imkanları değerlendirmeli" şeklinde yorumda bulundu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...