Tgrt Haber
BIST
9975.61
%2.06
(201.12)
Dolar
34.0762
%0.17
(₺0.06)
Euro
38.0888
%-0.02
(-₺0.01)
Sterlin
45.3546
%0
(₺0.00)
Altın
2878.86
%0.27
(₺7.82)
Bitcoin
$63337
%4.99
Ethereum
$2464.9
%5.75
AVAX
26.41
%11.77
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 19 dakika önce

Kakao fiyatları 50 yıllık zirveye ulaştı! Kakao kıtlığı krizi dengeye kavuştu

RaboResearch'ün son raporu, küresel kakao sıkıntısının sektörde 50 yılın en yüksek emtia fiyatlarına yol açtığını ve bu durumun hem çikolata üreticileri hem de tüketiciler üzerinde baskı oluşturduğunu ortaya koydu. New York'ta işlem gören vadeli kakao kontratları10 bin doların üzerine çıkarken, Londra kakao kontratları bu ayın başlarında 6 bin 400 doların altına inmişti.
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 43 dakika önce

Kredi kartı harcamalarında yüzde 78 artış! Alışverişte elimiz yine nakit paraya değil karta gitti

Ağustos ayında kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartla yapılan harcamaların tutarları açıklandı. Kartlı alışverişte sert yükseliş görüldü. Kartlı ödeme hacmi 1,4 trilyon lira oldu.
 - Borsa, dolar ve altından faiz kararı tepkisi
9 saat 57 dakika önce

Borsa, dolar ve altından faiz kararı tepkisi! Piyasalarda hareketlilik

Merkez Bankası, yılın 9. faiz kararını 19 Eylül Perşembe günü açıkladı. Para Politikası Kurulu toplantısının ardından piyasaların büyük bir merakla beklendiği karar çıktı. Faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu. Kararın ardından piyasalar hareketlendi. Altın, dolar ve borsa karara tepki verdi.
 - Merkez'in yol haritası şekilleniyor
10 saat 7 dakika önce

Son dakika | Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Yol haritası şekilleniyor

Son dakika: Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. TCMB yılın 9. faiz kararını duyurdu. Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Banka, piyasa beklentilerini yönlendirmeye başladı. Piyasalar ise son çeyrekte faiz indirimi gelir mi sorusuna cevap arıyor.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 14 dakika önce

Merkez Bankası'ndan dikkat çeken faiz indirimi geldi! FED ve ECB sonrası harekete geçti

Merkez Bankası politika faizi öncesinde yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz oranını düşürdü. Avrupa ve ABD'den gelen faiz indirimi adımlarının ardından TCMB yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz oranını 75 baz puan aşağı çekti.
 - Kademe kademe memur 2025 ocak maaşları
12 saat 22 dakika önce

Yeni memur zam oranı hesaplandı! İşte kademe kademe memur 2025 ocak maaşları

Emekli ve memurların yeni zam oranları enflasyon beklentileri dahilinde hesaplandı. Memur ve memur emeklilerinin yeni maaş tablosu ortaya çıktı. Merkez Bankası, Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre maaşlara gelecek oranında resim netleşiyor. Ocak zammına kısa bir süre kala memur maaşlarında yeni rakamlar haberimizde.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 59 dakika önce

Avrupa otomobil pazarı can çekişiyor! Almanya, Fransa ve İtalya'da çift haneli kayıplar

Avrupa araç pazarı kuruluşunun perşembe günü açıkladığı verilere göre, Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları, başlıca pazarlar Almanya, Fransa ve İtalya'daki çift haneli kayıpların etkisiyle Ağustos ayında yüzde 18,3 düşerek 3 yılın en düşük seviyesine geriledi. Elektrikli araç satışlarında ise yüzde 43,9 düştü.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 6 dakika önce

Net UYP açığı yükseldi! Temmuz sonunda 357,7 milyar dolar açık

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP'de açık 7 ayda arttı. Uluslararası Yatırım Pozisyonu temmuz sonunda 357,7 milyar doları açık verdi. Net UYP, 2023 yıl sonunda 316,2 milyar dolar açık vermişti.
 - İşte borsadan fazla kazandıracak yatırım aracı
13 saat 36 dakika önce

İslam Memiş FED sonrası altın fiyatı için ezber bozdu! Borsadan fazla kazandıracak yatırım aracını açıkladı

İslam Memiş, FED'in faiz indirimi kararı sonrası piyasaları yorumladı. Dikkat çeken altın fiyatları yorumunun yanında borsadan fazla kazandıracak yatırım enstrümanını açıkladı. Memiş, yatırım araçlarının FED'in faiz kararına nasıl tepki verdiğini yorumlayarak, döviz, borsa, altın fiyatı hakkında yatırımcılarına uyarılarda bulundu. İşte İslam Memiş'in önerdiği o yatırım aracı.
 - Yeni sistemin detayları belli oldu
14 saat 24 dakika önce

Evini satacaklar veya kiralayacaklar dikkat! Yeni sistemin detayları belli oldu

Emlak sektöründe sahte ilanların ve kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla yeni bir sistem kuruldu. Evini satmak isteyen veya kiralamak isteyen vatandaşlar için yeni sistemin detayları ortaya çıktı. Uzman isim 5 soruda bilinmesi gereken detayları anlattı.
 - Bankalar faiz indirimi hazırlığına başladı
14 saat 27 dakika önce

Mevduat faiz oranları çakıldı! Merkez Bankası faiz indirim fiyatlaması oranları değiştirdi: Bankalar hazırlığa başladı

Merkez Banaksı bugün eylül ayı faiz kararını açıklayacak. Faiz indirim beklentisi bankacılık sektörünü etkiledi. Yüzde 50’leri aşan 6 aydan uzun vadeli mevduat faizleri yüzde 38-32 seviyelerine düştü. Merkez Bankası'nın 2025 ilk çeyreğine kadar politika faizini yüzde 30’un altına çekilmesi bekleniyor. İşte güncel mevduat faiz oranları.
Ekonomi - Ekonomi
15 saat 29 dakika önce

Son dakika | Ticaret Bakanlığı'ndan haksız kazanca büyük yaptırım! Yüz milyonlarca lira ceza kesildi 

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı, haksız kazanç elde edenlere karşı denetimlerde, 2024 yılının ilk 8 Ayında 815 milyon lirayı aşkın idari para cezası uygulandığını duyurdu.
 - Dolar kurunda dalgalanma
16 saat 16 dakika önce

Dolar kuru Fed faiz kararı sonrası dalgalandı! 19 Eylül döviz kurları, dolar, euro, sterlin fiyatı

Dolar kuru ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indinme kararı sonrası küresel piyasalarda düşüşe geçti. Türkiye'deki  döviz piyasası da durumdan etkilendi. Peki dolar bugün ne kadar oldu? İşte 19 Eylül döviz kurları, dolar, euro, sterlin fiyatı...
 - Altın rekor tazeledi!
16 saat 40 dakika önce

FED kararı sonrası altında hareketlilik! İşte 19 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları

ABD Merkez Bankası FED faizi yüzde 5.5 seviyesinden 50 baz puan indirerek yüzde 5'e çekti. Bu karar sonrası gram altın 2 bin 846 TL'yi görerek rekor tazeledi. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 19 Eylül 2024 altın fiyatları...
 - Faiz kararı bugün açıklanacak
17 saat 22 dakika önce

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! İşte ekonomistlerin beklentisi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın 9'uncu faiz kararı için bugün toplanacak. Banka, 5 aydır politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakıyor. Peki ekonomistlerin beklentisi ne yönde? İşte beklenen faiz kararına ilişkin detaylar...
 - 12 bin TL ücret ödenecek
18 Eylül 2024 - 23:35

Bakan Işıkhan 'çalışmalar başlıyor' diyerek duyurdu: 12 bin TL ücret ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bir araya geldi. Yalçın'ın eleştirilerde bulunan İUP'a ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, İUP kapsamında ödenecek ücretin 12 bin TL'ye çıkarılması için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.
 - Fed'in faiz kararı sonrası gözler piyasalarda
18 Eylül 2024 - 21:44

Fed 4 yıl sonra faiz düşürdü! Gözler borsaya çevrildi: Altın rekor kırdı 

ABD Merkez Bankası (Fed), merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini 4.5 yıl aradan sonra indirime gitti. 50 baz puan indirme kararı sonrası ise piyasalardaki hareketlilik merak edildi. Altın rekorunu tazeledi. İşte piyasalarda son durum... 
 - Fed faiz kararını açıkladı
18 Eylül 2024 - 21:03

Son dakika | Fed faiz kararını açıkladı: 4,5 yıl sonra bir ilk yaşandı

Son dakika haberi: ABD Merkez Bankası (Fed), küresel piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini indirme kararı aldı. FED böylece 4,5 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu.
 - Kapış kapış satıyor! Kilosu 3 bin lira
18 Eylül 2024 - 17:09

Hasadı başladı, çok rağbet görüyor: Adeta sıraya girdiler! Kilosu 3 bin lira

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda üretilen balların hasadı başladı. Kilogram fiyatı 3 bin lira olan balın bu yıl 5 ton üretilmesi hedefleniyor. Uzman isimler bala güvenin arttığını ve çok rağbet görmeye başladığını söyledi.
 - Artık son tüketim tarihi yazmayacak
18 Eylül 2024 - 15:39

Yumurta için yeni düzenleme! Bakanlık taslaktaki detayı açıkladı: Artık son tüketim tarihi yazmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda güvenliği ve israfı önlemek amacıyla yumurtaya ilişkin yeni düzenleme yapıyor. Yumurtaya ilişkin tebliğ taslağına göre yumurtanın raf ömrü için artık "son tüketim tarihi" yerine "tavsiye edilen tüketim tarihi" belirtilecek. Uzmanlar A sınıfı yumurtalara dikkat çekerek taslaktaki ibareye dikkat çekti.
Sona Git