Tgrt Haber

Bulgaristan'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Baykar ile toplantı gerçekleştirildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
24 Kasım 2022 19:03 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 19:10
Bulgaristan'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Baykar ile toplantı gerçekleştirildi

Rusya-Ukrayna savaşıyla öne çıkan ve birçok ülkenin envanterine kattığı yerli SİHA'lar Bulgaristan'ın gündeminde. Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov, ülkesinin Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA satın alımı konusunda seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.

Türkiye’nin ürettiği SİHA’lar dünya basınına konu olaya devam ederken, birçok askeri uzman ve bakan yerli silahı analiz edip değerlendiriyor. Komşu ülke Bulgaristan’ın Türkiye’den Bayraktar TB2​ satın alması gündemde.

PROJEYİ KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN

Bulgaristan​ Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov yaptığı açıklamada, Bayraktar TB2 SİHA​'ların üreticisi Baykar'ın temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Baykar tarafının kendilerine bilgi paylaşımı ve Bulgar şirketleriyle iş birliği olanağı sunduğunu fakat bu proje hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

İnsansız hava aracı piyasasında ABD’nin lider konumda olduğunu kaydeden Stoyanov, projenin henüz piyasa araştırması safhasında olduğunu kaydetti. Bulgaristan basınında yer alan haberlere göre Stoyanov, insansız hava aracı alımının Bulgaristan ordusunun 2026’ya kadar modernizasyonu planı çerçevesinde yapılacağını ve bütçenin muhtemelen 250 ila 500 milyon euro seviyesinde olacağını söyledi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...