Tgrt Haber

Köyün ihtiyar heyetinden ‘ekonomik önlemler’ paketi: Düğünlere altın sınırı

06 May 2022 13:28 - Güncelleme : 06 May 2022 13:40
Köyün ihtiyar heyetinden ‘ekonomik önlemler’ paketi: Düğünlere altın sınırı

Bursa’nın Kozdubaklar köyünde ihtiyar heyeti tarafından alınan yeni kararla birlikte düğünlere takı sınırı getirildi. Artık gelin adaylarında küpe, yüzük, saat ve 4 adet 20 gram bilezikten başka takı takılmayacak.

Rusya-Ukrayna arasından çatışmaların yeniden şiddetlenmesi ve Çin’de koronavirüs salgınına yönelik yeni karantina uygulamalarına gitme endişeleri emtia piyasalarını alt üst etti. Ons altındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki artışa paralel olarak değer kazanan gram altın yükselişinin sürdürüyor.

Altın fiyatlarındaki artış sürerken Bursa’nın Keles ilçesine bağlı Kozbudaklar köyünün ihtiyar heyeti artan maliyetler üzerine düğünler için ‘ekonomik önlemler’ adı altında yeni kararlara imza attı.

KÜPE, YÜZÜK, SAAT VE 4 ADET BİLEZİKTEN BAŞKA TAKI TAKILMAYACAK

Sabah'tan Tuna Çam'ın haberine göre tüm köye duyurulan kararlara göre, bundan böyle düğünlerde ve nişanda gelin adaylarına küpe, yüzük, saat ve 4 adet 20 gram bilezik haricinde başka takı takılmayacak.

KUAFÖRE SADECE GELİN VE KIZ KARDEŞLERİ GİDEBİLECEK

Takı seti, söz bileziği, arma gibi ziynet eşyalarının takılması ise yasak. Düğünlerde davetiye ve şeker haricinde davet hediyesi verilmeyecek. Kuaföre gelin ve kız kardeşleri haricinde kimse götürülmeyecek. Düğün sonrası sağdıç gezmesi yapılmayacak.

HAC VE UMRE DÖNÜŞÜNDE SADECE ZEMZEM VE HURMA HEDİYESİ

Ayrıca ihtiyar heyetinin aldığı karara göre hac ve umre dönüşlerinde zemzem ve hurma haricinde başka hediye dağıtılmayacak.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...