Tgrt Haber

Artan maliyetler gerekçe gösterildi! Bursa'da ekmeğe zam geldi

21 Şubat 2022 17:02 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 17:12
Artan maliyetler gerekçe gösterildi! Bursa'da ekmeğe zam geldi

Bursa'da fırıncılar odası artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe zam yaptı. 2,5 liradan satılan 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 3 lira oldu.

Ülke genelinde fırıncılar, artan maliyetlerden dolayı her şehirde ekmeğe zam talep ediyor. Bursa’da Fırıncılar Odası da artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe iki ayda ikinci kez zam istedi.

Fırıncılar Odası’nın teklifiyle 2,5 liradan satılan 200 gram ekmek zamla birlikte artık 3 liradan satılacak.

BUGÜN YÜRÜLÜĞE GİRDİ

Daha önce Bursa'da 2 liradan satılan 200 gram ekmek, Aralık ayında yapılan zamla 2,5 liradan satışa sunulmuştu. Bursa'da ekmeğin güncel fiyatı, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

"DEVLET DESTEĞİ OLMASA 4 LİRADAN SATMAK ZORUNDA KALIRIZ"

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu, şunları söyledi:

"1 ay önce böyle bir karar almıştık. Ancak vatandaşımıza yansıtmak istemedik. Artan maliyetler sebebiyle bizlerde fazla dayanamadık. 2.5 liradan satılan 200 gram ekmeği, 3 lira olarak açıklamak zorunda kaldık. Bugün itibariyle herkes uygulamaya başladı. Tabii ki serbest piyasada halkımız istediği fiyata ekmek bulması mümkün. Mahalle fırınları verdiği hizmet, kaliteli ve protein değeri yüksek ekmeği 3 liranın üzerinde de satabiliyor. Şu anda devletin fırıncılara vermiş olduğu destek olmasa, biz bu fiyatlara da ekmek satamayız. En az bir ekmeği 4 liradan satmak zorunda kalırız."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...