Tgrt Haber

Büyük balık küçük balığı yiyemedi: Bolluk fiyatlara yansıdı, hamsinin kilosu 70 TL'ye düştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Aralık 2023 09:46 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 09:59
Büyük balık küçük balığı yiyemedi: Bolluk fiyatlara yansıdı, hamsinin kilosu 70 TL'ye düştü

Havaların soğumasıyla birlikte balık tezgahları doldu taştı. Yaşanan bolluk fiyatlara da yansıması vatandaşların yüzünü güldürdü.

Havaların soğumasıyla birlikte balık bolluğu yaşanıyor. Özellikle sardalya​ ve hamsi​ balıkçıların yüzünü güldürüyor. Hem ucuz hem de omega3 açısından zengin olan hamsinin fiyatları tezgahlarda yaşanan bolluğun ardından iyice düştü. Vatandaşların da en çok tercih ettiği balık türü hamsi oluyor.

Balıkesir​ Büyükşehir Belediyesi Bandırma​ Su Ürünleri Hali’nde de hamsi bolluğu yaşanıyor. Balık tezgahlarındaki bolluğu ve ucuz fiyatları gören vatandaşların yüzü gülüyor.

KİLOSU 70 TL'YE DÜŞTÜ

Hamsi balığının kilosu 70 liradan, bir buçuk kilosu ise 100 liradan satılıyor. Balıkçılar, bu sene palamut balığının denizde az olması sebebiyle, hamsinin palamuta av olmadığını ve bu durumundahamsi bolluğuna yol açtığını belirtiyorlar.

Büyük balık küçük balığı yiyemedi: Bolluk fiyatlara yansıdı, hamsinin kilosu 70 TL'ye düştü

"BALIK ÇEŞİTLERİ BOLLAŞTI"

Tezgahlardaki son fiyatlar hakkında bilgi veren balıkçı​ Metin Çokgezenler, “Bandırma Körfezi’ndeki hamsi bolluğu vatandaşın yüzünü güldürdü. Havaların soğuması sonucu balık çeşitleri bollaştı. Sardalyanın kilosu 50, istavrit ve hamsinin kilosu 70’liradan satılıyor. Mezgit balığı da gelmeye başladı. Kilosunu 150 liradan satıyoruz” dedi.

"BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YİYEMEDİ"

Denizde bu yıl büyük balığın olmaması nedeniyle hamsinin bol olduğunu ifade eden Çokgezenler, “Palamut ve lüferin az olması hamsinin denizde çoğalmasına yol açıyor. Yani büyük balık, küçük balığı yiyemedi. Hamsi de böylece Marmara Denizi’nde bollaştı” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...