Tgrt Haber

Çalışan emekliler dikkat! 5 bin liralık ikramiye ödemesi bugün hesaplarda

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2023 09:24 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 09:58
Çalışan emekliler dikkat! 5 bin liralık ikramiye ödemesi bugün hesaplarda

Tam 4 milyon 680 bin çalışan emeklinin yararlanacağı 5 bin liralık ikramiye ödemeleri bugün hesaplara yatacak. Çalışmayan emeklilere yapılan ödemeden faydalanamayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilere de bu haktan yararlanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından milyonları 5 bin liralık ikramiye ödeme takvimine çevrildi. Beklenen açıklama dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır” dedi. 

BUGÜN HESAPLARDA

Ekonomi ağırlıklı konuların görüşüldüğü torba teklif TBMM​ Genel Kurulu'nda kabul edildi. Görüşmelerin ardından çalışan emeklilere 5 bin lira destek verilmesini öngören düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulu'ndan geçti. Bakan Işıkhan’ın verdiği bilgilere göre 5 bin lira ikramiye bugün çalışan emeklilerin hesabında olacak.

4,7 MİLYON KİŞİ FAYDALANACAK

5 bin liralık ikramiye düzenlemesinden çiftçi ve Bağ-Kur’lu esnaf emeklisi başta olmak üzere 4 milyon 680 bin kişi yararlanacak.  Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi kasım ayında yapıldı.  Çalışan emekliler kapsam bu ödemelerde kapsam dışı bırakıldı. Gelen tepkiler üzerine hükümet çalışmayan emeklilere de ödeme yapılması için çalışma başlattı.

Çalışan emekliler dikkat! 5 bin liralık ikramiye ödemesi bugün hesaplarda

ÇİFTÇİLERE DE ÖDENECEK

Öte yandan Çiftçi Kayıt Sistemi​'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler çalışan emekli olarak görüldükleri için ödemeden yararlanamadı. Yeni düzenlemeyle 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesinden daha önce kapsam dışı kalan çiftçiler de yararlanacak.

TOPLAM MİKTAR NE KADAR?

Destekten, daha önce kapsam dışı kalan çalışan emeklilerin tamamı faydalanabilecek. Destek ödemesi tek seferlik verilecek. Miktarın toplam tutarının 23 milyar liranın üzerinde olacağı belirtiliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...